Srijeda, 21 veljače, 2024

Komšić o domovnici: Nisu mi je dali, rekli da nisam dokazao da sam Hrvat

Preporučeno

“Nije mi žao, hrvatska putovnica u BiH je praktična stvar, nije stvar patriotizma nikakvog.”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u Zagreb je otputovao sa bosanskohercegovačkim diplomatskim pasošem, hrvatsku putovnicu kaže nema, iako je tražio, vjeruje da je posjedovanje pasoša Republike Hrvatske za građane BiH praktična stvar jer im je otvoreno tržište rada EU.

Upravo se čita:  Halil Bajramović i Fadil Novalić zvanično ostali bez mandata u Zastupničkom domu FBiH

“Nisu mi to dopustili, nisu mi dali, rekli su da nisam dokazao da sam Hrvat, a dobro, šta ću”, rekao je Komšić gostujuću Nedeljom u 2.

Na pitanje da li je tražio Komšić je kazao da je to bilo još u ratu, na podsjećanje Aleksandra Stankovića, Komšić je potvrdio da je to bilo zapravo 1996. godine. Zatim ga je Stanković pitao da li mu je žao zbog toga.

Upravo se čita:  Društvene mreže gore nakon Dodikove posjete džamiji: „Arlauču li hodže u Tatarstanu, tamo nema srpskih nekretnina…"

“Nije mi žao, hrvatska putovnica u BiH je praktična stvar, nije stvar patriotizma nikakvog. To je praktična stvar koja omogućava, sada kada je Hrvatska članica EU omogućava da imaš pristup tržištu Evrope u kom god hoćeš smislu, da se zaposliš, da putuješ, pa sad možete i u SAD bez vize, ali ono što je najvažnije možeš da radiš u EU”, rekao je član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Upravo se čita:  Igor Dodik i zvanično ušao u politiku

Komšić je pojasnio da njegova supruga ima putovnicu, te da je Bosanka koja je preko majke uspjela dobiti putovnicu. Na koncu Komšić je dodao da mu supruga putovnicu ne koristi.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Tragedija – novorođenče se ugušilo dok je hranjeno u bolnici: “Rodila sam zdravo dijete, preminulo je nakon pet dana”

Nišlijka Marija Perić čije je novorođenče preminulo 24. januara ove godine na Ginekološko akušerskoj klinici u ovom gradu, posredstvom...

Još vijesti za vas