Subota, 20 travnja, 2024

Komšić: Paintball takmičenje i guranje glave u pijesak neće zaustaviti Dodika i agresore

Autor:Patria

Preporučeno

– Taktika guranja glave u pijesak i nametanje uvjerenja da će problem nestati, ako se dovoljno dugo pravimo da ne postoji je pogubna – poručuje Komšić

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić također je reagirao na Milorada Dodika i njegove izjave, te zaključio da se ne dešava ništa novo.

“Dodik nije rekao ništa novo, on nastavlja po starom, ka konačnom cilju a danas je vrlo otvoreno rekao da je cilj da dio Bosne i Hercegovine pripoji Srbiji. To mi znamo, to je jedan od ciljeva koji agresor nije uspio da realizira, ali vidimo da se od toga cilja ne odustaje. Vrijeđanje žrtava genocida samo potvrđuje da su takvi spremni na nove zločine.

Upravo se čita:  Vrhovni komandant NATO-a: Povećavamo snage u BiH i na Kosovu, dovozimo i tešku opremu

Ono što je novo, to jeste novi momenat, je pokušaj ministra vanjskih poslova BiH da ućutka sve one koji imaju namjeru da se suprotstave Dodiku i onima koji stoje iza njega. Taktika guranja glave u pijesak i nametanje uvjerenja da će problem nestati, ako se dovoljno dugo pravimo da ne postoji je pogubna! Bojim se da paintball takmičenje ne može riješiti ovu situaciju!”, kazao je Komšić.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Šmit: Vrijeme za usvajanje domaćih rješenja ističe

Visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) pozdravio je inicijativu lokalnih političara da nastave svoju opredijeljenost za usvajanje zakona koji...

Još vijesti za vas