Petak, 1 ožujka, 2024

Komšije o zločinu koji je šokirao selo Crnoče: Džemo je pričao da mu je neko bacio sihre

Autor:Nova.rs

Preporučeno

SRBIJA – Džemo se nedavno vratio iz bolnice, gdje je imao operaciju, a komšija sa kojim su razgovarali novinari Nove.rs kaže da on a i ostale komšije sumnjaju da je imao i psihičke zdravstvene probleme

Selo Crnoče, koje se nalazi između Novog Pazara i Tutina i danas je u šoku nakon jučerašnjeg saznanja da je jučer u popodnevnim satima njihov komšija Džemo E. iz vatrenog oružja oko 15 sati, poslije kratke svađe usmrtio snahu Zumretu, a potom i sebe ispred porodične kuće u ovom selu.

Mještani ovog mirnog sela, u kojem do sada nikada nije bilo ni sličnih incidenata kažu da je Zumreta bila fina, porodična žena, da je svog sina koji je učenik osmog razreda, vaspitavala i trudila se da ga izvede na pravi put dok mu je otac na privremenom radu u inostranstvu.

Upravo se čita:  Nova pravila u Srbiji: I vozačima iz BiH može biti oduzeto vozilo, provjerili smo zbog čega, kada i kako?

Kako saznaje Nova.rs, Zumretin muž i djeveri su trenutno u inostranstvu na privremenom radu. A kako je rekao jedan od rođaka, nakon što se završi škola Zumreta je sa svojim sinom trebalo da ode kod muža u inostranstvo. Zumretina svekrva je u trenutku tragedije prema jučerašnjim informacijama bila u njivi, nedaleko od kuće.

Jedan od komšija je ispričao da Džemo nije bio u dobrim odnosima sa svojom suprugom, i da je navodno jedno vrijeme živio na odvojenom spratu od svoje supruge, ali i da je također često bio i u zavađi sa Zumretom, iako je Zumreta prema riječima komšije bila dobra prema Džemu, pa je čak dok se Džemo nalazio u bolnici stalno obilazila ljekare i molila ih da što bolje vode računa o njenom svekru.

Upravo se čita:  Ona je najmlađi doktor pravnih nauka, Mis turizma Evrope, odbojkaški sudija, poliglota... Upoznajte Saru Mitić, djevojku za primjer!

Džemo se nedavno vratio iz bolnice, gdje je imao operaciju, a komšija sa kojim su razgovarali novinari Nove.rs kaže da on a i ostale komšije sumnjaju da je imao i psihičke zdravstvene probleme:

“Skoro smo se vidjeli, kad je izašao iz bolnice počeo je da priča kako sumnja da mu je neko postavio sihr (vrstu crne magije u Islamu prim. aut.) i da ga to muči, vidio sam odmah da nešto nije kako treba sa njim”, kratko je prokomentarisao jedan od mještana sela Crnoče.

Upravo se čita:  Senad planira svoju garažu preuredit u garsonjeru i od rentanja zarađivati 1000 KM mjesečno

Mještani, ali i rođaci najviše žale za sinom Zumrete, kažu da je najteži trenutak bio djetetu saopštiti kad se vratio iz škole, da mu je djed usmrtio majku a potom sam sebe.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas