Srijeda, 21 veljače, 2024

Konkretan rad: Građani FBiH će registraciju vozila obavljati brže i lakše

Autor:Agencije

Preporučeno

Iz IDEEA-e su poručili da su ponosni da ovim doprinose i ostvarivanju ciljeva Ujedinjenih nacija koji se odnose na razvojne ciljeve, a kojima se tretiraju industrija, inovacije i infrastruktura.

Građani Federacije Bosne i Hercegovine će moći brže registrovati vozila, saopćili su iz Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDEEA BiH).

To je omogućeno sporazumom koji su danas potpisali direktor IDEEA-e Almir Badnjević i direktor Agencije za nadzor osiguranja FBiH Ivan Luburić. Sporazumom su se obavezali na elektronsku razmjenu podataka iz evidencije o registrovanim vozilima i dokumenata za registraciju.

Upravo se čita:  Zemljotres jačine 4,2 stepena pogodio BiH

Osim što će građani moći brže registrovati vozilo, bit će omogućena razmjena informacija između institucija FBiH i državnih institucija. U IDEEA-i su istakli da je riječ o još jednom koraku ka digitalizaciji administrativnih usluga te su napomenuli da je digitalizacija jedan od uslova u procesu integracija u Evropsku uniju.

Iz IDEEA-e su poručili da su ponosni da ovim doprinose i ostvarivanju ciljeva Ujedinjenih nacija koji se odnose na razvojne ciljeve, a kojima se tretiraju industrija, inovacije i infrastruktura. Najavili su nastavak digitalizacije.

Upravo se čita:  Najavljene oluje i obilne padavine: Stiže promjena vremena, od "prave zime" nema ništa

Podsjećamo, Ministarstvo prometa i komunikacija Bosne i Hercegovine je nedavno najavilo da će ubrzati dio procesa registracije vozila koji se realizuje na šalterima ministarstava unutrašnjih poslova.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Policiji predao arsenal oružja: Donio puške, bombe, mine, kapsile i 1.734 metka

Građanin je jučer policiji u Glini dobrovoljno predao veliku količinu oružja i municije, objavila je PU sisačko-moslavačka, piše Index.hr. Policiji...

Još vijesti za vas