Petak, 1 prosinca, 2023

Kovačević: Danas smo sigurno ušli u uvod kraja BiH

Autor:N1

Medijima se obratio Radovan Kovačević, portparol SNSD-a, koji je kazao da se “Dodiku sudi zbog onoga što je radio i što po Ustavu piše da je njegov posao.”

Preporučeno

Predsjedniku RS Milorad Dodiku danas je održano ročište u Sudu Bosne i Hercegovine gdje je odbio da se izjasni o krivici te je opet pokazao nepoštovanje prema Sudu. Stranačkom šefu danas je u Sudu BiH stigla velika podrška od zvaničnika iz Vijeća ministara, ali i Parlamentarne skupštine BiH.

Medijima se obratio Radovan Kovačević, portparol SNSD-a, koji je kazao da se “Dodiku sudi zbog onoga što je radio i što po Ustavu piše da je njegov posao.”

Upravo se čita:  Premijerka HNK: Ne želim da ičije dijete, pa tako ni moja tri sina, ikada bude primorano napustiti BiH

“Potpuno je očigledno da je cilj ovog procesa da se ponizi Republika Srpska. Ponizit će se oni koji su htjeli da ponize Republiku Srpske. Njemu neko pokušava da sudi zbog onoga što je radio i što po Ustavu piše da je njegov posao”, rekao je Kovačević, i poručio: “Danas smo sigurno ušli u uvod kraja BiH.”

Upravo se čita:  Cvijanović: Tražit ću na Predsjedništvu informaciju o Helezovim navodima, a u narednom periodu i o radikalnim islamskim pojavama

Rekao je i da nikada ovdje nije suđeno višem zvaničniku, te da ne govori ni o kakvim samoupravama, već o predsjedniku RS.

“Druga stvar, ne postoji nijedan građanin RS, možda samo Igor Crnadak koji kaže da se ovdje ne sudi RS. Dodika nije niko ovdje doveo jer je uradio nešto što mu se prohtjelo, nego su ga optužili što je uradio da mu po Ustavu piše da je obaveza”, kazao Kovačević.

Upravo se čita:  Dodik ljut na Krišto jer ministri iz RS nisu bili pozvani na sastanak sa Stoltenbergom

Podsjetimo, završeno je ročište predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku. Kako javlja reporterka N1, Dodik je iskazao nepoštovanje prema sutkinji i se nije izjasnio o krivici.

Sutkinja je zaključila da Dodik svojim ponašanjem ne poštuje sud i poručila da ne izjašnjavanjem ustvari negira krivicu.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Slobodan Vasković razotkriva Milorada Dodika: “Poruke Aleksandru Vučiću u NIN-u nisu slučajne”

- To je njegova posljednja rečenica, kojom je zaključen intervju i koja, sama po sebi, svjedoči o tome koliko...

Možda vas zanima i ovo