Utorak, 27 veljače, 2024

Krali auta po Evropi, pa ih prepravljali u Srbiji?

Preporučeno

Vozila su, tvrdi se, dovožena na teritoriju Srbije, gdje su u unaprijed obezbijeđenim garažama - radionicama - "štekovima" prepravljana, a kasnije prodavana, čime su pripadnici i organizatori ove kriminalne grupe ostvarili višemilionsku protivpravnu imovinsku korist.

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a RS, UKP i SBPOK, nakon višemjesečnog predistražnog postupka na teritoriji Beograda, Šapca, Novog Sada i Sremske Mitrovice uhapšeno je 11 osoba, prenose srpski mediji.

Njima se na teret stavlja da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe izvršili krivična djela prikrivanje, falsifikovanje isprave, posebni slučajevi falsifikovanja isprava i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Upravo se čita:  Firma iz Hrvatske poslala radnike na rad u Njemačku: Radili na crno, njemačka policija ih privela

Od njih je, kako je saopšteno, privremeno oduzet veći broj putničkih motornih vozila novije i visoke klase, kao i luksuznih džipova, koje su pripadnici organizovane kriminalne grupe ukrali na teritoriji zemalja Evropske unije.

Vozila su, tvrdi se, dovožena na teritoriju Srbije, gdje su u unaprijed obezbijeđenim garažama – radionicama – “štekovima” prepravljana, a kasnije prodavana, čime su pripadnici i organizatori ove kriminalne grupe ostvarili višemilionsku protivpravnu imovinsku korist. Sumnja se da su sve to radili od početka 2020. godine, pa do hapšenja, prenose Novosti.

Upravo se čita:  Jak zemljotres u Jadranskom moru: Postoji opasnost od "after" šokova

“Prilikom pretresa kuća, stanova i radionica organizatora i pripadnika organizovane kriminalne grupe pronađeno je i privremeno oduzeto više desetina hiljada evra, više stotina hiljada dinara, dragocjenosti, veća količina auto-dijelova, uz pomoć kojih će biti identifikovana vozila koja su predmet izvršenja krivičnog djela u inostranstvu, kao i veća količina falsifikovane prateće dokumentacije za vozila i registarske oznake”, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Upravo se čita:  Ona je najmlađi doktor pravnih nauka, Mis turizma Evrope, odbojkaški sudija, poliglota... Upoznajte Saru Mitić, djevojku za primjer!

Organizatorima i pripadnicima organizovane kriminalne grupe određeno je zadržavanje u trajanju od 48 sati i uz krivičnu prijavu su privedeni Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal, gdje će biti saslušani.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Akcija FUP-a u Sarajevu: Uhapšene dvije osobe, zaplijenjeni kokain i oružje

Policijski službenici Federalne uprave policije su poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti u predmetu „Izvor 2“, pod nadzorom...

Još vijesti za vas