Nedjelja, 19 svibnja, 2024

Krišto i McGaha razgovarale o suradnji BiH i NATO-ova stožera u Sarajevu

Preporučeno

 Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je danas sa zapovjednicom NATO-ova stožera u Sarajevu brigadnom generalicom Pamelom McGaha.

Tijekom sastanka u Sarajevu predsjedateljica Krišto je podcrtala važnost suradnje s NATO-ovim stožerom na euroatlantskom putu BiH, naglasivši da NATO ne predstavlja samo vojni nego i politički savez koji dijeli vrijednosti slobode, demokracije, pluralizma i konsenzusa.

Upravo se čita:  Ministar Helez: Ne bi bilo loše da se EUFOR-u ne produži mandat u BiH, jer bi došao NATO

Krišto je ukazala na značaj nedavnih odluka Vijeća ministara BiH kojima se omogućava nabava novih helikoptera za Oružane snage BiH i školovanje časnika vojno-evidencijske specijalnosti zrakoplovstva, ocjenjujući da je postizanje suglasja o tim projektima, nakon dugog vremena zastoja, važan iskorak za Bosnu i Hercegovinu i pokazatelj da je moguć konsenzus svih političkih aktera o važnim projektima za BiH.

Upravo se čita:  Vučić najavljuje: Srbija će tražiti rezoluciju o Jasenovcu

Obostrano je ukazano na važnost nastavka programa razvoja i modernizacije Oružanih snaga BiH kao i daljnjeg sudjelovanja Bosne i Hercegovine u združenim mirovnim operacijama s članicama NATO-a.

Predsjedateljica Krišto je zahvalila zapovjednici McGaha i NATO-ovu stožeru u Sarajevu na kontinuiranoj potpori Bosni i Hercegovini u područjima obrane i sigurnosti te iskazala opredjeljenje za intenziviranje suradnje i daljnji razvoj partnerskih odnosa.

Izdvajamo

Izdvajamo

Kako je Srebrenica ponovo vraćena na globalnu scenu?

Nakon što je u petak usaglašen konačni tekst Rezolucije o genocidu u Srebrenici, propali su svi mogući pokušaji da...

Još vijesti za vas