Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Krišto i McGaha razgovarale o suradnji BiH i NATO-ova stožera u Sarajevu

Preporučeno

 Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je danas sa zapovjednicom NATO-ova stožera u Sarajevu brigadnom generalicom Pamelom McGaha.

Tijekom sastanka u Sarajevu predsjedateljica Krišto je podcrtala važnost suradnje s NATO-ovim stožerom na euroatlantskom putu BiH, naglasivši da NATO ne predstavlja samo vojni nego i politički savez koji dijeli vrijednosti slobode, demokracije, pluralizma i konsenzusa.

Upravo se čita:  Cvijanović: Tražit ću na Predsjedništvu informaciju o Helezovim navodima, a u narednom periodu i o radikalnim islamskim pojavama

Krišto je ukazala na značaj nedavnih odluka Vijeća ministara BiH kojima se omogućava nabava novih helikoptera za Oružane snage BiH i školovanje časnika vojno-evidencijske specijalnosti zrakoplovstva, ocjenjujući da je postizanje suglasja o tim projektima, nakon dugog vremena zastoja, važan iskorak za Bosnu i Hercegovinu i pokazatelj da je moguć konsenzus svih političkih aktera o važnim projektima za BiH.

Upravo se čita:  Ministar Helez: U RS-u postoje kampovi za obuku paravojnih formacija, vode ih Rusi

Obostrano je ukazano na važnost nastavka programa razvoja i modernizacije Oružanih snaga BiH kao i daljnjeg sudjelovanja Bosne i Hercegovine u združenim mirovnim operacijama s članicama NATO-a.

Predsjedateljica Krišto je zahvalila zapovjednici McGaha i NATO-ovu stožeru u Sarajevu na kontinuiranoj potpori Bosni i Hercegovini u područjima obrane i sigurnosti te iskazala opredjeljenje za intenziviranje suradnje i daljnji razvoj partnerskih odnosa.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U RS-u za “crni petak” potrošeno 27 miliona KM, u FBiH čak 346 miliona KM!

Iako je i ove godine “crni petak” privukao veliki broj građana RS-a u tržne centre, a njihove novčanike za...

Možda vas zanima i ovo