Utorak, 5 prosinca, 2023

Krišto na kraljevskom prijemu uoči sutrašnje ceremonije krunidbe kralja Čarlsa

Preporučeno

U odvojenim susretima predsjedateljica Krišto informirala je europske zvaničnike o učinku novoga saziva Vijeća ministara u prvih 100 dana rada.

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto nazočila je danas Kraljevskom prijemu u povodu predstojeće ceremonije krunidbe britanskog kralja Charlesa III. u Londonu.

Na marginama prijema susrela se s predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom, predsjednicom Europskog parlamenta Robertom Metsolom i predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen.

Upravo se čita:  “Malo alarmantno zvuči”: Nikšić o mogućem poskupljenju struje i redukcijama

U odvojenim susretima predsjedateljica Krišto informirala je europske zvaničnike o učinku novoga saziva Vijeća ministara u prvih 100 dana rada.

Istaknula je da su načinjeni značajni iskoraci u radu o čemu u prilog govori i činjenica da je na sjednicama usvojeno preko 530 materijala, te da je neupitna opredijeljenost Vijeća ministara europskim integracijskim procesima. Predsjedateljica je posebice istaknula da je uspostavljena vlast na svim razinama te da su stečen uvjeti za ubrzan nastavak u provođenju reformi. Također je kazala kako je prioritetno, najkasnije u narednih šest mjeseci, napraviti ograničene promjene Ustava BiH i cjelokupnu izmjenu izbornog zakonodavstva na način da se osigura stvarna ustavna jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda. Dodala je da je radi toga nužno izvršiti implementaciju presude Ustavnog suda BiH o legitimnom predstavljanju na svim administrativno-političkim razinama kao i implementaciju svih presuda Europskog suda za ljudska prava.

Upravo se čita:  Bosna i Hercegovina slavi Dan državnosti

Europski zvaničnici su izrazili zadovoljstvo usljed uspostave vlasti na svim razinama u BiH i kazali da Bosna i Hercegovina ima njihovu kontinuiranu potporu na svom europskom putu.

Tijekom kraljevskog prijema predsjedateljica Krišto se susrela s princom Willijamom i princezom Kate Middlton i uputila im srdačne čestitke u povodu sutrašnje krunidbe kraljevskog oca Charlesa III.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o jednokratnoj pomoći iz EU: Uvjete ispunilo 152.488 domaćinstava, slijedi utvrđivanje finalne liste i iznosa

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo