Četvrtak, 29 veljače, 2024

Krišto na sastanku s njemačkom ministricom za Europu i klimu Luhrmann

Preporučeno

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je danas s njemačkom državnom ministricom za Europu i klimu Annom Luhrmann o europskim integracijama Bosne i Hercegovine i suradnji s SR Njemačkom.

Predsjedateljica Krišto izrazila je zahvalnost SR Njemačkoj na snažnoj potpori europskoj perspektivi Bosne i Hercegovine. Istaknula je kako je od iznimnog značaja za našu zemlju da na predstojećem sastanku Europskog vijeća u ožujku ove godine dobije odluku o otvaranju pristupnih pregovora. S tim ciljem, naglasila je Krišto, Vijeće ministara BiH ostaje fokusirano na ispunjavanje nužnih reformi iz 8+1 uvjeta, odnosno na 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Europske komisije.

Upravo se čita:  BH novinari pozvali Tužiteljstvo KS da hitno obustavi sve istražne radnje protiv novinara Hayat TV ali i portala SB i Istrage

Predsjedateljica je upoznala ministricu o aktivnostima koje se provode u vezi s izradom Plana reformi za Plan rasta za Zapadni Balkan. Također upoznala je ministricu s aktivnim radom na razvoju modernog, konkurentnog, ekološki i klimatski održivog energetskog sustava.

Na kraju sastanka predsjedateljica je naglasila da samo kroz otvoreni dijalog i konsenzus u donošenju odluka od strane institucija i tijela vlasti Bosne i Hercegovine te poštivanjem ustavne strukture i nadležnosti institucija na svim razinama vlasti možemo osigurati trajnu stabilnost, prosperitet i provedbu nužnih reformi.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas