Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Krišto sa Kiriličem: BiH podržava teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine

Nemojte propustiti

Ambasador Kirilič je zahvalio Krišto na potpori Ukrajini, koja je suočena s velikim razaranjima tokom ruske agresije

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je danas u Sarajevu s nerezidentnim ambasadorom Ukrajine za BiH Vasilom Kiriličem.

Krišto je izrazila potporu Bosne i Hercegovine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine. Naglasila je da se svi sporovi moraju rješavati mirnim putem, uz poštivanje temeljnih načela međunarodnog prava. Istaknula je da će Bosna i Hercegovina sukladno preuzetim obvezama na europskom putu nastaviti usklađivati vanjsku politiku s Europskom unijom i svojim prijateljima SAD-om i Velikom Britanijom.

Upravo se čita:  Dva zemljotresa pogodila Bosnu i Hercegovinu: "Jeziv zvuk, zatresla se cijela zgrada"

Dodala je kako će BiH sukladno svojim mogućnostima nastaviti pružati potporu ukrajinskom narodu.

Ambasador Kirilič je zahvalio Krišto na potpori Ukrajini, koja je suočena s velikim razaranjima tokom ruske agresije, i naglasio da je ukrajinski narod ohrabren potporom iz cijelog svijeta.

Krišto je informirala Kiriliča o aktualnoj političko-gospodarskoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Kazala je da se Bosna i Hercegovina nalazi u reformskom zamahu kojim se želi osigurati dugoročna politička stabilnost i ostvariti gospodarski napredak. Naglasila je da su glavni vanjskopolitički ciljevi Bosne i Hercegovine integracije u Europsku uniju i NATO.

Pročitajte još

Izdvajamo

Podignuta optužnica protiv troje ljekara zbog smrti djevojčice Džene Gadžun

Suad Rožajac tereti se za teška krivična djela protiv zdravlja ljudi, u vezi sa krivičnim djelom nesavjesno liječenje. Nina...

Možda vas zanima i ovo