Srijeda, 22 svibnja, 2024

Krišto sa Kiriličem: BiH podržava teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine

Preporučeno

Ambasador Kirilič je zahvalio Krišto na potpori Ukrajini, koja je suočena s velikim razaranjima tokom ruske agresije

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je danas u Sarajevu s nerezidentnim ambasadorom Ukrajine za BiH Vasilom Kiriličem.

Krišto je izrazila potporu Bosne i Hercegovine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine. Naglasila je da se svi sporovi moraju rješavati mirnim putem, uz poštivanje temeljnih načela međunarodnog prava. Istaknula je da će Bosna i Hercegovina sukladno preuzetim obvezama na europskom putu nastaviti usklađivati vanjsku politiku s Europskom unijom i svojim prijateljima SAD-om i Velikom Britanijom.

Upravo se čita:  Održana 7. sjednica Kolegija za europske integracije

Dodala je kako će BiH sukladno svojim mogućnostima nastaviti pružati potporu ukrajinskom narodu.

Ambasador Kirilič je zahvalio Krišto na potpori Ukrajini, koja je suočena s velikim razaranjima tokom ruske agresije, i naglasio da je ukrajinski narod ohrabren potporom iz cijelog svijeta.

Krišto je informirala Kiriliča o aktualnoj političko-gospodarskoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Kazala je da se Bosna i Hercegovina nalazi u reformskom zamahu kojim se želi osigurati dugoročna politička stabilnost i ostvariti gospodarski napredak. Naglasila je da su glavni vanjskopolitički ciljevi Bosne i Hercegovine integracije u Europsku uniju i NATO.

Izdvajamo

Izdvajamo

Otkriveno šta je Mujaga napisao u porukama nakon tragedije

Mujaga Čičkušić koji je prije nekoliko dana ubio suprugu i dvoje djece u tuzlanskom naselju Stupine, a zatim se...

Još vijesti za vas