Subota, 13 srpnja, 2024

Krizni štab donio nove mjere u vezi sa sprečavanjem širenja koronavirusa

Preporučeno

SRBIJA – Mjera koja se tiče zaštitnih maski i koja je na snazi u Beogradu, danas je proširena na teritoriju cijele Srbije, bez izuzetka.

Na današnjoj sjednici Кriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19, donijete su nove odluke u vezi sa sprečavanjem širenja koronavirusa, među kojima i mjera da se na teritoriji cijele Srbije, bez obzira da li je u određenoj opštini ili gradu proglašena vanredna situacija, uvede zabrana okupljanja na javnim mjestima u zatvorenom i otvorenom prostoru za više od deset ljudi.

Upravo se čita:  Detaljan cjenovnik hrane i pića na hrvatskoj obali: Evo gdje su cijene kao kod nas, a gdje vam doslovno 'deru kožu'

Za vrijeme boravka na javnim mjestima, između okupljenih mora postojati distanca od jedan i po metar, odnosno svaka osoba mora zauzimati minimum četiri kvadratna metra, precizirano je.

Mjera koja se tiče zaštitnih maski i koja je na snazi u Beogradu, danas je proširena na teritoriju cijele Srbije, bez izuzetka.

Zaštitne maske obavezne su i na otvorenom prostoru, na mjestima na kojima nije moguće obezbijediti rastojanje od jedan i po metar, poput redova ispred prodavnica, apoteka, autobuskih i voznih stajališta i slično. Na svim ostalim javnim mjestima na otvorenom prostoru, preporučuje se nošenje zaštitnih maski, dodaje Krizni štab.

Upravo se čita:  Slučajno ili ne? Neobična situacija na javnom servisu Srbije: "Danas je obilježena godišnjica genocida u Srebrenici"

Sve ove mjere važit će od petka, 17. jula 2020. godine.

Vlada je još jednom apelovala na sve građane da poštuju sve donijete mere radi očuvanja zdravlja.

“Ukoliko bi svi građani pri svakom izlasku iz kuće konstantno nosili zaštitnu masku, takva mjera bila bi ekvivalentna zabrani kretanja jer na takav način sprečavamo epidemiološki rizične kontakte i sprečavamo širenje korona virusa. Uvjereni smo da ćemo zajedno sa svim svojim građanima, uz najveću moguću disciplinu i odgovornost, iz bitke protiv korona virusa izaći kao pobjednici”, dodala je Vlada.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Ovo je Željko iz Loznice koji će Mostarcu Adnanu donirati dio jetre

U najtežim životnim trenucima, stvaraju se najljepše ljudske priče. One koje vraćaju vjeru da ipak dolaze ljepša vremena. Vremena...

Još vijesti za vas