Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Kupila ih preko interneta: Djevojka umrla od tableta za mršavljenje

Preporučeno

Sara je ove nedozvoljene tableta kupila preko interneta. One su strogo zabranjene za ljudsku upotrebu, a koriste se i kao pesticidi.

sara-houstonIsprva se nije znao uzrok smrti, dok obdukcioni nalazi nisu pronašli dinitrophenol (DNP), nedozvoljenu supstancu pilula za mršavljenje, u njenom organizmu. Ova materija se inače koristi kao pesticid, a sve je više zastupljena u tabletama za mršavljenje budući da ubrzava metabolizam i sagorijeva masnoće. Ipak, ove pilule bukvalno pregrijavaju organizam što je i izazvalo masivni srčani udar kod ove mlade djevojke.

Sara se znojila i ubrzano disala, kažu njeni kolege, ali je odbijala da pozove hitnu pomoć. Nakon samo par sati pronađena je mrtva u svojoj sobi. Njeni roditelji apeluju na javnost, budući da su pilule za mršavljenje krivci za smrt četiri mlade osobe u Britaniji, i to samo ove godine.

Zbog sve veće dostupnosti smrtonosnih tableta na internetu, Dejvid Kameron se zainteresovao za slučaj i najavio strogu kontrolu tableta za gubitak kilograma.

Sara je ove nedozvoljene tableta kupila preko interneta. One su strogo zabranjene za ljudsku uporabu, a koriste se i kao pesticidi. Ona ih je pila oko 18 mjeseci prije smrtnog ishoda. U svijetu se još 62 smrti povezuju s ovim tabletama.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Gdje žive i čime se bave potomci bh. zvijezda: Djeca Dine Merlina završila prestižne univerzitete

Ko okusi život pod svjetlima reflektora uglavnom svoje nasljednike pokušava sačuvati daleko od očiju dijela javnosti koju zanima privatni...

Još vijesti za vas