Nedjelja, 21 travnja, 2024

Kupovala patike preko interneta pa ostala i bez novca i patika

Preporučeno

Policija je pokrenula istragu o ovom slučaju te intenzivno radi na utvrđivanju svih okolnosti događaja.

Pulska policija zaprimila je prijavu 34-godišnjakinje koja tvrdi da je prevarena prilikom online kupovine parika.

Prema navodima žene, ona je posjetila web stranicu koja se činila kao outlet stranica za poznatu robnu marku i uplatila više desetina eura za željeni artikl.

Upravo se čita:  Ovo je djevojka koja je luksuznim terencem usmrtila brata (21) i sestru (19). Hvalila se luksuznim životom

Međutim, nakon provedene transakcije, 34-godišnjakinja je dobila obavijest da je novac uplaćen na račun neke druge pravne osobe, što ju je navelo na sumnju da je prevarena.

Policija je pokrenula istragu o ovom slučaju te intenzivno radi na utvrđivanju svih okolnosti događaja. Ujedno, građane su upozorili da budu iznimno oprezni prilikom online kupovine i da provjere autentičnost web stranica prije uplate novca.

Upravo se čita:  Za sobom ostavio suprugu i troje djece, imao je samo 44 godine: Tužan kraj potrage za podoficirom Vojske Srbije

Ovo nije prvi put da se događaju prevare putem interneta, stoga je iznimno važno da građani budu oprezni te da provjere vjerodostojnost stranica prije kupovine.

Policija poziva građane da budu svjesni rizika koje online kupovina nosi i da se savjetuju sa stručnjacima ako sumnjaju u autentičnost određene web stranice.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fuada nema od utorka, supruga Mevlida moli za pomoć: “Bolestan je od prošle godine”

Potrage za nestalim Fuadom Hadžihasanagićem nastavlja se i danas. Njemu se se svaki trag gubi od 16. aprila, kada...

Još vijesti za vas