Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Kupovala patike preko interneta pa ostala i bez novca i patika

Nemojte propustiti

Policija je pokrenula istragu o ovom slučaju te intenzivno radi na utvrđivanju svih okolnosti događaja.

Pulska policija zaprimila je prijavu 34-godišnjakinje koja tvrdi da je prevarena prilikom online kupovine parika.

Prema navodima žene, ona je posjetila web stranicu koja se činila kao outlet stranica za poznatu robnu marku i uplatila više desetina eura za željeni artikl.

Upravo se čita:  Popili dvije kafe u Biogradu pa doživjeli šok: "Odbila sam platiti i krenulo je natezanje"

Međutim, nakon provedene transakcije, 34-godišnjakinja je dobila obavijest da je novac uplaćen na račun neke druge pravne osobe, što ju je navelo na sumnju da je prevarena.

Policija je pokrenula istragu o ovom slučaju te intenzivno radi na utvrđivanju svih okolnosti događaja. Ujedno, građane su upozorili da budu iznimno oprezni prilikom online kupovine i da provjere autentičnost web stranica prije uplate novca.

Upravo se čita:  Poduzetnik se vraćao iz Bosne i Hercegovine, zaustavili ga na granici: ‘Oči su im zinule kad su vidjeli što imam‘

Ovo nije prvi put da se događaju prevare putem interneta, stoga je iznimno važno da građani budu oprezni te da provjere vjerodostojnost stranica prije kupovine.

Policija poziva građane da budu svjesni rizika koje online kupovina nosi i da se savjetuju sa stručnjacima ako sumnjaju u autentičnost određene web stranice.

Pročitajte još

Izdvajamo

Podignuta optužnica protiv troje ljekara zbog smrti djevojčice Džene Gadžun

Suad Rožajac tereti se za teška krivična djela protiv zdravlja ljudi, u vezi sa krivičnim djelom nesavjesno liječenje. Nina...

Možda vas zanima i ovo