Četvrtak, 18 travnja, 2024

Kusturica: Mnogo će potoka poteći s Bjelava i bara u Hrasnom nestati dok se ne pojavi talenat kao Sidran

Preporučeno

Odnos Abdulaha Sidrana i Emira Kusturice decenijama predstavlja jedan od onih o kojima se gotovo svakodnevno pričalo, a iako su prije agresije na BiH imali izuzetno dobru saradnju te su sarađivali na ostvarenjima “Otac na službenom putu” i “Dolly Bell”, gotovo u potpunosti su prekinuli odnos nakon dešavanja tokom 90-ih. godina.

Reditelj Emir Kusturica izjavio je za agenciju Srna da, iako je Abudalah Sidran njega davno sahranio, on živ i zdrav izražava žaljenje zbog njegove smrti.

“Mislim da će mnogo potoka poteći sa Bjelava, bujičnih voda sa Vratnika, mnogo će bara u Hrasnom nastati i nestati, mnogo će vode proteći, mnogo kiša pasti, i mnogo zima i ljeta proći dok se ne pojavi takav talenat kao što je bio Abudalah Sidran”, izjavio je Kusturica.

Upravo se čita:  Policajka iz Gradačca prijetila kolegi s kojim je bila u vezi da će ga ubiti, oduzeli joj pištolj

Podsjetimo, odnos Abdulaha Sidrana i Emira Kusturice decenijama predstavlja jedan od onih o kojima se gotovo svakodnevno pričalo, a iako su prije agresije na BiH imali izuzetno dobru saradnju te su sarađivali na ostvarenjima “Otac na službenom putu” i “Dolly Bell”, gotovo u potpunosti su prekinuli odnos nakon dešavanja tokom 90-ih. godina.

U velikom intervjuu za novi “Nedeljnik” sarajevski pisac Abdulah Sidran pričao je o brojnim temama, i naravno dotakao se i bivšeg prijatelja i saradnika Emira Kusturice.

Upravo se čita:  Penzioneri u FBiH mogu očekivati povećanje aprilskih penzija za samo 1,55 posto

“Ta osoba je jedan od najtragičnijih likova među svim našim eksjugoslavenskim stvaraocima i kulturnim poslenicima. Jeste li vi registrovali da je ovdje, u narodu, kreirana jedna prekrasna urbana legenda?”, naveo je tada Sidran.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Zmija ušla radnicima u ormarić u firmi: Uvukla se u garderobu, šokirali se kad su je vidjeli!

Brzo su pozvali Vladicu, koji je vješto uhvatio mladog stepskog smuka na ovom neobičnom mjestu. Srećom, ova vrsta zmije...

Još vijesti za vas