Utorak, 18 lipnja, 2024

Lavrov iznio šokantne tvrdnje: Istražujemo jesu li plaćenici iz BiH, Kosova i Albanije u Donbasu

Autor:Tanjug

Preporučeno

– Kosovo i neki drugi dijelovi zapadnog Balkana postali su rasadnik zločina – kazao je Lavrov

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je danas da Rusija provjerava informacije o tome da se na Kosovu, u Albaniji i Bosni i Hercegovini regrutuju plaćenici za slanje u Donbas.

Lavrov je za RT rekao da postoje informacije da se plaćenici na Kosovu, Albaniji i BiH regrutuju i šalju, između ostalog, u Donbas, kako bi Rusija bila izbačena iz ravnoteže, prenosi RIA Novosti.

Upravo se čita:  Policija u Njemačkoj prilikom kontrole autobusa uhapsila 19-godišnju državljanku BiH

Šef diplomatije Rusije je podsjetio da je predsjednik Rusije Vladimir Putin na pres konferenciji nakon nedavnog sastanka sa njemačkim kancelarom Olafom Šolcom govorio o bombardovanju Јugoslavije 1999. godine, a da je Šolc rekao da je NATO intervenisao “da spriječi genocid nad kosovskim Albancima”.

– Kao, oni su sve uspješno uradili i sada taj region cvjeta – rekao je Lavrov i ocijenio da je region, kako je naveo, daleko od procvata.

Upravo se čita:  U Njemačkoj platili smještaj 4.600 KM, dočekale ih scene kao iz horor filmova

– Kosovo i neki drugi dijelovi zapadnog Balkana postali su rasadnik zločina. Tamo ima terorista, narko-dilera. Oni regrutuju plaćenike da učestvuju u borbenim dejstvima koje postepeno potpaljuju, uključujući i SAD – rekao je Lavrov.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Nove američke sankcije: Na crnoj listi sedam kompanija povezanih s porodicom Dodik

Američko ministarstvo finansija (OFAC) objavilo je nove sankcije osobama i firmama iz Bosne i Hercegovine. Kako je saopćeno iz Ministarstva...

Još vijesti za vas