Utorak, 27 veljače, 2024

Ledeni val na sjeveru Evrope, temperatura pala ispod -41°C, zbog hladnoće stali vozovi

Autor:Agencije

Preporučeno

Do četvrtka su obustavljene sve putničke željezničke linije koje voze sjeverno od Umea, zbog povećanih sigurnosnih rizika izazvanih hladnoćom, prenijela je televizija SVT.

Temperature u sjevernoj Europi pale su ispod -40 stupnjeva Celzijusa po prvi put od 2021. godine, objavio je u utorak Švedski meteorološki institut SMHI.

U nekim dijelovima sjeverne Švedske, poput sjeveroistočnog grada Umea, temperature su pale na najnižu razinu u 12 godina.

Do četvrtka su obustavljene sve putničke željezničke linije koje voze sjeverno od Umea, zbog povećanih sigurnosnih rizika izazvanih hladnoćom, prenijela je televizija SVT.

Upravo se čita:  Predsjedateljica Krišto sa zapovjednikom EUFOR-a general-bojnikom Sticzom

Prema navodima SMHI-ja, područje visokog tlaka trenutno donosi izuzetno hladan zrak sjeveroistoku Švedske i sjeveru Finske. U Nikkaluoktu blizu Kirune, na sjeveru Švedske, zabilježene su temperature i do -41.6 stupnjeva Celzijusa.

Najniže temperature u Švedskoj ovo stoljeće zabilježene su u veljači 2001. godine, kad je u Storbu zabilježeno -44 stupnjeva Celzijusa.

Temperature su također značajno pale i u susjednoj Finskoj. Diljem zemlje, zabilježene su temperature između -20 i -30 stupnjeva, objavio je Finski meteorološki institut u utorak.

Upravo se čita:  Jeziva poruka stigla u sarajevsku osnovnu školu: 'Postavio sam eksploziv, čujem glasove u glavi'

U dijelovima središnje i sjeverne Finske predviđeno je da temperature padnu na -40 tijekom sljedećih dana.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Akcija FUP-a u Sarajevu: Uhapšene dvije osobe, zaplijenjeni kokain i oružje

Policijski službenici Federalne uprave policije su poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti u predmetu „Izvor 2“, pod nadzorom...

Još vijesti za vas