Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Lendo oštro reagovao: Osuđujem prijetnje gradonačelnici Sarajeva, FUP mora odmah reagovati

Preporučeno

- Najoštrije osuđujem prijetnje i pritiske izraelskog biznismena Amira Grossa Kabirija prema gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić - saopšteno je iz kabineta potrpredsjednika FBiH Refika Lende. Njegovo reagovanje prenosimo u cijelosti:

– Potpuno je neprihvatljivo ugrožavanje sigurnosti, prijetnje, pritisci i uznemiravanje bilo kojeg građanina Bosne i Hercegovine, a naročito ukoliko je takav odnos usmjeren prema ženi i osobi koja obnaša dužnost gradonačelnice glavnog grada naše države.

Svaki strani državljanin je dobrodošao u Bosnu i Hercegovinu, gdje može slobodno živjeti i poslovati, ali isključivo poštujući zakone ove zemlje i poštujući slobode i prava svih njenih građana.

Upravo se čita:  Dodik se sastao s Putinom, evo šta o tome kažu iz OHR-a

Moja dužnost kao potpredsjednika FBiH je da stanem u zaštitu svih građana Bosne i Hercegovine koji se suočavaju sa bilo kakvim vidom ugrožavanja prava, a naročito ugrožavanja sigurnosti, i da reagujem bez obzira na eventualne političke, ideološke ili bilo kakve druge razlike.

Pozivam nadležne institucije, prije svega Federalnu upravu policije kojoj je predata prijava, da prioritetno postupe po ovom slučaju, te da poduzmu sve radnje predviđene zakonima kako bi zaštitili gradonačelnicu Sarajeva.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Majka šokirala na sudu, prikazali slike izgladnjelog sina (12)

Na trodnevnom suđenju, koje je danas počelo pred regionalnim sudom u Kremsu, u Austriji, majka koja je zlostavljala 12-godišnjeg...

Još vijesti za vas