Nedjelja, 1 listopada, 2023

Lisice im stavili na radnom mjestu: Policija uhapsila više poreznih inspektora

Autor:Redakcija

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, a hapšenja su organizirana u poreznim upravama Zemun i Voždovac

Preporučeno

Pripadnici srbijanskog Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) uhitili su u ponedjeljak u Beogradu šest poreznih inspektora zbog postojanja osnovane sumnje da su zloporabom položaja oštetili proračun Srbije za višemilionske iznose.

Kako je saopćeno iz srbijanskog MUP-a, inspektori su uhapšeni zbog zloupotrebe položaja u vezi s povraćajem PDV-a i pranjem novca, kojim je budžet Srbije oštećen za višemilionski iznos i omogućeno neosnovano bogaćenje vlasnicima privatnih firmi.

Upravo se čita:  Šta je zapravo bio cilj napada na Kosovu? "Tamo su već pripremili rovove, infrastrukturu i naoružanje"

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, a hapšenja su organizirana u poreznim upravama Zemun i Voždovac. Uhapšenima su lisice stavljene na radnom mjestu.

Hapšenja su provedena po nalogu Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu, u suradnji s unutarnjom kontrolom Ministarstva financija, prenosi Radiotelevizija Srbije.

Današnja akcija nastavak je akcije koju je srbijanski MUP proveo u augustu kada je u Beogradu uhapšeno sedam osoba osumnjičenih za zloupotrebu položaja.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Dvojica muškaraca pretukli 25-godišnju Amiru ispred “Binga”: Njena djeca sve to morala gledati

Još jedan nemili događaj dogodio se u Živinicama ispred TC Bingo u naselju Suha. Kako saznaje portal Crna-Hronika mlada...

Možda vas zanima i ovo