Utorak, 18 lipnja, 2024

Lisice im stavili na radnom mjestu: Policija uhapsila više poreznih inspektora

Autor:Redakcija

Preporučeno

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, a hapšenja su organizirana u poreznim upravama Zemun i Voždovac

Pripadnici srbijanskog Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) uhitili su u ponedjeljak u Beogradu šest poreznih inspektora zbog postojanja osnovane sumnje da su zloporabom položaja oštetili proračun Srbije za višemilionske iznose.

Kako je saopćeno iz srbijanskog MUP-a, inspektori su uhapšeni zbog zloupotrebe položaja u vezi s povraćajem PDV-a i pranjem novca, kojim je budžet Srbije oštećen za višemilionski iznos i omogućeno neosnovano bogaćenje vlasnicima privatnih firmi.

Upravo se čita:  Skandalozan govor načelnika Nikšića: 'Ako nismo braća, završićete kao Turci'

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, a hapšenja su organizirana u poreznim upravama Zemun i Voždovac. Uhapšenima su lisice stavljene na radnom mjestu.

Hapšenja su provedena po nalogu Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu, u suradnji s unutarnjom kontrolom Ministarstva financija, prenosi Radiotelevizija Srbije.

Današnja akcija nastavak je akcije koju je srbijanski MUP proveo u augustu kada je u Beogradu uhapšeno sedam osoba osumnjičenih za zloupotrebu položaja.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Nove američke sankcije: Na crnoj listi sedam kompanija povezanih s porodicom Dodik

Američko ministarstvo finansija (OFAC) objavilo je nove sankcije osobama i firmama iz Bosne i Hercegovine. Kako je saopćeno iz Ministarstva...

Još vijesti za vas