Srijeda, 21 veljače, 2024

Liz Tras: Pomažemo u obuci OS BiH, kako bi zaštitili sigurnost zemlje

Preporučeno

– U Bosni i Hercegovini naše pošteno, pouzdano ulaganje će pružiti snažnu alternativu. Pomažemo u obuci njihovih Oružanih snaga i zaštiti njihove sigurnosti. Ne možemo dozvoliti da zapadni Balkan klizi unazad.

Ministrica vanjskih poslova Velike Britanije Liz Tras (Truss) posjetila je prošle sedmice Bosnu i Hercegovinu i Češku Republiku.

Ona je danas objavila video na Twitteru u kojem se osvrće na obje posjete.

Upravo se čita:  Na granici BiH spriječen uvoz 27 tona bakterijski zaraženog krompira!

– Agresija Rusije se ne može smiriti. Mora joj se suprotstaviti sa snagom. Ove sedmice sam bila u Bosni i Hercegovini i Češkoj. Svi oni predobro znaju cijenu ne suprotstavljanja agresorima.

Zato radimo s njima da podržimo Ukrajinu i uhvatimo se u koštac sa zlonamjernim ruskim uticajem širom Evrope. U Bosni i Hercegovini naše pošteno, pouzdano ulaganje će pružiti snažnu alternativu. Pomažemo u obuci njihovih Oružanih snaga i zaštiti njihove sigurnosti. Ne možemo dozvoliti da zapadni Balkan klizi unazad.

Upravo se čita:  U posljednjih 18 godina BiH po osnovu akciza i putarina na naftu, prikupila je 15,5 milijardi KM

Dogovorili smo se sa češkim saveznicima da pojačamo isporuku oružja i uvođenje sankcija kako bismo pomogli Ukrajini. Također podržavamo NATO da zaštiti ranjive demokratije na rubu Evrope.

Historija nam govori da smirivanje nije rješenje za agresiju. Moramo se suočiti sa agresijom akcijom i snagom. Zato radimo sa našim saveznicima da podržimo Ukrajinu i osiguramo da Putin izgubi u Ukrajini – rekla je Tras.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Poslodavci u FBiH insistiraju na zakonu o zapošljavanju stranaca, ali i da se “srede” evidencije nezaposlenih

Na sastanku predstavnika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Udruženja poslodavaca FBiH koji je održan danas u Sarajevu, zaključeno...

Još vijesti za vas