Nedjelja, 14 srpnja, 2024

Ljekar koji je evakuisan iz Gaze dobio posao u sarajevskoj bolnici

Preporučeno

Iskusan kao ljekar opće prakse, hitne pomoći i kao dječiji ljekar. Posebno se ističe znanjem u vezi sa problemima dojenja.

Doktor Ahmed Shahin iz Gaze, koji je nedavno došao u Sarajevo uslijed ratnih dešavanja u njegovoj domovini, dobio je posao u novootvorenoj ASA Bolnici u Sarajevu.

Na zvaničnoj stranici ASA Bolnice, Shahin je naveden kao dio ljekarskog tima uz kratku biografiju u kojoj se navodi da je zaposlen kao doktor opće prakse i da ima višegodišnje iskustvo u toj oblasti.

Upravo se čita:  Suprug Nejre Lilić uzeo njeno prezime: "Spojili smo imena da odamo počast prezimenu mog oca koje bi inače prestalo da postoji"

Tokom svoje karijere, radio u dječijim bolnicama u Gazi, gde je stekao 27 godina radnog staža i veliko iskustvo u radu s djecom, kao i u hitnoj pomoći.

Iskusan kao ljekar opće prakse, hitne pomoći i kao dječiji ljekar. Posebno se ističe znanjem u vezi sa problemima dojenja.

U biografiji je navedeno da je Ahmed Shahin (59) diplomirao na Medicinskom fakultetu u Tuzli 1995. godine.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Oglasio se predsjedavajući Predsjedništva BiH nakon pokušaja ubistva Trumpa: Ovaj čin je apsolutno neprihvatljiv, osuđujem ga

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović osudio je pokušaj atentata na bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država i predsjedničkog kandidata...

Još vijesti za vas