Srijeda, 22 svibnja, 2024

Ljeta više nema: U BiH stiže hladna fronta, kiša, pad temperature, a večeras je moguć i snijeg

Preporučeno

Količinski gledano najviše kiše očekuje Krajinu. U ostatku zemlje "šareno" od područja sa malo kiše pa do lokaliteta koje će zahvatiti prolazan pljusak sa grmljavinom.

Miholjsko ljeto koje je u Bosni i Hercegovini trajalo u proteklih 15-ak dana došlo je do svog kraja. Jutros je u našoj zemlji osvanuo tmuran i ponegdje kišovit dan.

Do kraja dana padavine se očekuju u svim dijelovima Bosne i Hercegovine. Na Facebook stranici BH Meteo jučer su napisali kako bi večeras na vrhovima planina moglo pasti i nešto snijega.

– I to bi bilo to, sa današnjim danom završava se Miholjsko ljeto koje je obilježilo čitavu prvu polovinu oktobra. Od sutra(15.10.) promjena vremena koja nas uvodi u niz promjenjivih dana sa više oblaka i uz povremeno padavine.

Upravo se čita:  Poraz Dodikove politike: Stranke vlasti iz RS-a će izaći na izbore po Schmidtovim pravilima

Sa sjeverozapada kontinenta(slika) približava nam se jaka hladna fronta u sklopu duboke ciklone u Skandinaviji. Donosi promjenu vremena u vidu naoblačenja, padavina i osjetnog pada temperature.

Sutra (15.10.) u jutarnjim satima kiša i lokalno pljuskovi zahvataju najprije sjeverozapad i sjever zemlje. U nastavku dana proširiće se i na ostale krajeve. Temperature u osjetnom padu pa pri izmaku padavina u večernjim satima nedelje na vrhovima viših planina moguće da padne i malo snijega.

Upravo se čita:  Crnogorski amandmani rezoluciji o Srebrenici: Dodatno potvrđeno da se ne želi etiketa postaviti jednom narodu

Padavine će se relativno brzo premjestiti preko naših krajeva, u noći na ponedeljak prestaju. Količinski gledano najviše kiše očekuje Krajinu. U ostatku zemlje “šareno” od područja sa malo kiše pa do lokaliteta koje će zahvatiti prolazan pljusak sa grmljavinom.

Početak naredne sedmice donosi svježe i nešto mirnije vrijeme uz prohladna jutra i svježije dane. Od sredine sedmice južina uz ojsetno zatopljenje ali i čestu kišu i pljuskove sa grmljavinom koje bi najviše bilo u Hercegovini i zapadu zemlje, navodi se na Facebook stranici BH Meteo.

Upravo se čita:  Usvojene su izmjene zakona o kontroli cijena: Šta one donose?

Izdvajamo

Izdvajamo

Otkriveno šta je Mujaga napisao u porukama nakon tragedije

Mujaga Čičkušić koji je prije nekoliko dana ubio suprugu i dvoje djece u tuzlanskom naselju Stupine, a zatim se...

Još vijesti za vas