Petak, 12 travnja, 2024

Ljiljani na Vlašiću izazvali burnu reakciju iz entiteta RS

Preporučeno

Mazalica je kazao i da su simptomatične riječi načelnika Travnika Kenana Dautovića “i da smo sposobni izdići se iznad partikularnih interesa bilo koje vrste i prirode”.

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini entiteta Republike Srpske Srđan Mazalica rekao je da podizanje zastave Armije Republike BiH na Vlašiću predstavlja “još jednu provokaciju bošnjačkih političara prema pripadnicima druga dva naroda”.

“Postavljanje ratne zastave tzv. Armije BiH (zastavu Republike Bosne i Hercegovine SNDS-ovci nazivaju ratnom i zastavom Armije – op.a.) na ovakvu vidljivu i istaknutu tačku je još jedna provokacija. Postavlja se pitanje da li bi ovakav predmet, s obzirom na turističku dimenziju pomenutog vrha, trebao dobiti i dozvolu kantonalnih vlasti? Svakako predstavlja veličanje rata i guranje prsta u oko onima koji su bili na suprotstavljenim stranama”, rekao je Mazalica.

Upravo se čita:  Nakon teške bolesti preminula 34-godišnja Vildana

On je kazao i da su simptomatične riječi načelnika Travnika Kenana Dautovića “i da smo sposobni izdići se iznad partikularnih interesa bilo koje vrste i prirode”.

“Kakvi su to interesi kada se stavlja zastava armije samo jednog naroda, ako nisu partikularni, i kakvo je to mentalno ostrvo i pećina u kojoj živi načelnik opštine kad je za njega to ‘izdizanje’? On je zaista ubijeđen da su Srbi i Hrvati bili zaluđeni i greškom stupili u VRS i HVO, a da su se ‘izdigli’, trebali su valjda pristupiti armiji koja ih je ubijala, zatvarala i protjerivala sa svojih ognjišta”, naglasio je Mazalica.

Upravo se čita:  Raskrinkani prevaranti u BiH: Lažnim rezultatima sportskih utakmica "zaradili" više od 166.000 KM

On je kazao da je ovo još jedan pokazatelj i krize identiteta u smislu postavljanja grba srpske dinastije Kotromanića.

“Sve zajedno sa ljiljanima, hrišćanskim simbolom Bogorodice, ali koji se, nažalost, koristio u borbama protiv Srba i hrišćana. U svakom slučaju, ta zastava nije podignuta da slavi Kotromaniće i Bogorodicu, već da provocira Srbe i Hrvate, te da oni zaobilaze vrh Vlašića u planinarenju i drugim aktivnostima”, dodao je Mazalica.

Upravo se čita:  Roditelji uznemireni, slučaj istražuje policija: Crni "golf" navodno presreće djecu na ulicama

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Ambasada SAD: Dodik griješi ako misli da će Amerika stajati po strani dok gura BiH ka sukobu

Stvaranje paralelnog izbornog sistema od strane Vlade Republike Srpske (RS) bilo bi neustavno i antidejtonsko, a biračima u RS-u...

Još vijesti za vas