Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Ljubav iz Afrike tragično završila u Beogradu: Bušilicom mužu probušila glavu?

Nemojte propustiti

Sabin Marić (30), državljanka Obale Slonovače, osumnjičena je da je ubila bušilicom supruga Branka Marića (40), člana mirovne misije pri UN, u iznajmljenom stanu na Banovom brdu u Beogradu, a potom pokušala da izvrši samoubistvo.

tragedija-beogradPretpostavlja se da je Sabin usmrtila muža jer je htio da se razvede od nje!

– Bebisiterka je oko 8.30 sati došla u stan Marića, kako bi čuvala njihove sinove od dvije i po i četiri godine. Kad je ušla, zatekla je jeziv prizor. Branko je ležao u lokvi krvi u krevetu u spavaćoj sobi, a njegova supruga, kojoj je pjena izbijala na usta, bila je na podu u drugoj sobi. Najstrašnije je to što su njihovi sinovi sjedili pored tijela roditelja. Ne znamo šta su tačno djeca vidjela, ali su bila potresena. Bespomoćno su dozivali oca i majku pokušavajući da ih probude – kaže izvor Kurira iz istrage.

Upravo se čita:  Mladić iz BiH vozio 200 km/h sa nevažećom dozvolom, čeka ga žestoka kazna

Prema riječima Kurirovog sagovornika, sumnja se da je Sabin ubila Branka dok je spavao.

– Branko je ležao u krevetu s povredama i rupom na glavi. Pretpostavljamo da ga je žena udarcima onesvijestila dok je spavao, da bi mu onda probušila lobanju bušilicom! Kad je vidjela šta je uradila, Sabin je, navodno, popila veću količinu tableta. Imala je i ranu od noža u stomaku – kaže ovaj izvor.

Žena, koja je kako Blic navodi, pronađena sa pjenom na ustima, bez svijesti je prevezena u Urgentni centar.

Upravo se čita:  Poduzetnik se vraćao iz Bosne i Hercegovine, zaustavili ga na granici: ‘Oči su im zinule kad su vidjeli što imam‘

– Branko je, navodno, namjeravao da ostavi Sabin zbog druge žene iz Ugande, koju je upoznao dok je bio u mirovnoj misiji. Sabin navodno nije mogla da se pomiri sa činjenicom da će ostati sama s djecom pa se odlučila na ovako brutalan zločin. Inače, Branko je ranije bio u braku sa Srpkinjom, s kojom ima ćerku, a poslije se vjenčao sa Sabin – kaže izvor Kurira.

Marić je bio bivši oficir Vojske Srbije. Kao pilot je radio u Africi, gdje je i upoznao suprugu Sabin.Tragedija se dogodila u iznajmljenom stanu, u Ulici Petra Lekovića 90.

Marići su se doselili prije samo deset dana.

– Primijetili smo ih jer je ona tamnoputa, a i djeca su im vrlo simpatična. Nismo čuli svađe i rasprave. Nismo stigli ni da se upoznamo – kaže za Blic komšinica porodice Marić.

Upravo se čita:  Kako komšije 'deru' turiste: 'Vožnju taksijem u Splitu platili su 180 eura'

Napala ih treća osoba?

Sagovornik Kurira kaže da je u ovom slučaju najvjerovatnije riječ o porodičnoj tragediji, ali se provjeravaju i druge mogućnosti.

– Branko i Sabin imali su veoma čudne povrede, pa ne isključujemo mogućnost da je u zločin umiješana i treća osoba, ali to će biti utvrđeno istragom!

O djeci će brinuti Centar za socijalni rad

Blic piše da je bebisiterka djecu, dok je trajao uviđaj odvela u stan komšija. Ubrzo su po njih došlio službenici Centra za socijalni rad, koji će se o njima brinuti do određivanja staratelja.

(Nezavisne)

Pročitajte još

Izdvajamo

Povratnik Asim Grozdanić sam obnovio kuću i živi od svog rada: Nisam nikad dobio nikakav poticaj

Njegovoj supruzi nedostaje nekoliko godina staža kako bi se penzionisala. Asim Grozdanić (65) među prvim je povratnicima u bihaćko naselje...

Možda vas zanima i ovo