Petak, 1 prosinca, 2023

Ljubitelji zime izgleda dolaze na svoje: Najavljen je snijeg, evo od kada i gdje će da pada

Izraženije padavine moguće su od četvrtka, 16. novembra. Nestabilno vrijeme zadržaće se do kraja prognoznog perioda, 23. novembra.

Preporučeno

Razvoj nestabilnosti u petak i u dane vikenda usloviće fronta koja će na prostor Bosne i Hercegovine donijeti nove padavine. U petak i subotu izvjesni su pljuskovi širom zemlje, uz umjeren do jak vjetar.

Drugog dana vikenda više padavina se očekuje na jugu zemlje, a na planinama nije isključena pojava snijega.

Od ponedjeljka, 13. novembra očekuje se prestanak padavina, a tokom dana doći će do postepenog razvedravanja. Stabilne vremenske prilike prognoziraju se do četvrtka, 16. novembra.

Upravo se čita:  Ljudi iz BiH odlaze jer se plate isplaćuju u “kovertama”

Minimalne temperature vazduha variraće od 3 do 8 stepeni Celzijusa u Bosni, na području Hercegovine od 7 do 12. Najveće dnevne vrijednosti temperatura biće u rasponu od 10 do 15 stepeni u Bosni. Na jugu zemlje do 17 stepeni.

Izraženije padavine moguće su od četvrtka, 16. novembra. Nestabilno vrijeme zadržaće se do kraja prognoznog perioda, 23. novembra.

Upravo se čita:  Dan državnosti: Google na početnu stranicu postavio zastavu Bosne i Hercegovine

U periodu od 17. do 20. novembra moguć je snijeg u zapadnim, jugozapadnim i centralnim područjima.

Jutarnje temperature kretat će se između -1 do 5 stepeni. Maksimalne očekivane temperature varirat će između 0 do 6 stepeni u Hercegovini do 9 stepeni, saopšeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Poslodavci apeluju da se ne povećava cijena električne energije privrednim društvima u FBiH

Odluka Vlade FBiH kojom se u skladu sa novim Zakonom o električnoj energiji, proglašava stanje ugrožene sigurnosti snabdijevanja električnom...

Možda vas zanima i ovo