Utorak, 18 lipnja, 2024

Ljubitelji zime izgleda dolaze na svoje: Najavljen je snijeg, evo od kada i gdje će da pada

Preporučeno

Izraženije padavine moguće su od četvrtka, 16. novembra. Nestabilno vrijeme zadržaće se do kraja prognoznog perioda, 23. novembra.

Razvoj nestabilnosti u petak i u dane vikenda usloviće fronta koja će na prostor Bosne i Hercegovine donijeti nove padavine. U petak i subotu izvjesni su pljuskovi širom zemlje, uz umjeren do jak vjetar.

Drugog dana vikenda više padavina se očekuje na jugu zemlje, a na planinama nije isključena pojava snijega.

Od ponedjeljka, 13. novembra očekuje se prestanak padavina, a tokom dana doći će do postepenog razvedravanja. Stabilne vremenske prilike prognoziraju se do četvrtka, 16. novembra.

Upravo se čita:  Proveli studiju i zaključili: "Neradna nedjelja u BiH nije u interesu radnika"

Minimalne temperature vazduha variraće od 3 do 8 stepeni Celzijusa u Bosni, na području Hercegovine od 7 do 12. Najveće dnevne vrijednosti temperatura biće u rasponu od 10 do 15 stepeni u Bosni. Na jugu zemlje do 17 stepeni.

Izraženije padavine moguće su od četvrtka, 16. novembra. Nestabilno vrijeme zadržaće se do kraja prognoznog perioda, 23. novembra.

Upravo se čita:  Islamska zajednica u BiH: Prošle godine žrtvovano više od 30.000 kurbana, očekuje se da će ta brojka biti premašena

U periodu od 17. do 20. novembra moguć je snijeg u zapadnim, jugozapadnim i centralnim područjima.

Jutarnje temperature kretat će se između -1 do 5 stepeni. Maksimalne očekivane temperature varirat će između 0 do 6 stepeni u Hercegovini do 9 stepeni, saopšeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Nove američke sankcije: Na crnoj listi sedam kompanija povezanih s porodicom Dodik

Američko ministarstvo finansija (OFAC) objavilo je nove sankcije osobama i firmama iz Bosne i Hercegovine. Kako je saopćeno iz Ministarstva...

Još vijesti za vas