Utorak, 5 prosinca, 2023

Loše vijesti za bh. aerodrom: Wizz Air i Ryanair otkazuju linije i smanjuju broj letova

Preporučeno

Wizz Air je otkazao letove iz Banjaluke za Malmo, a sada otkazuje linije za Stockholm Skavstu (zadnji let 28.8.) i Hamburg (zadnji let 28.10.). Time će kompanija imati tek dvije linije sa pet sedmičnih letova (Basel i Dortmund).

Ryanair pak smanjuje letove iz Banjaluke za Memmingen sa sedam na dva sedmična leta, te Beč sa tri na dva sedmična leta. To znači da će kompanija zadržati sve linije no da je smanjila broj letova sa 20 na 14 sedmično.

Upravo se čita:  Telemach najavio značajno poskupljenje usluga: Kažu da im rastu troškovi poslovanja. Evo koliko će cijene paketa biti veće od 1. januara

Wizz Air i Ryanair su izjavili da će preispitati svoje operacije iz Banjaluke ako aerodrom napusti Milan Račić. Da li je ovo ispunjenje ovog upozorenja ili su neki drugi razlozi u pitanju?

Kako god, jako je loša činjenica da je aerodrom spao sa pet na samo dvije linije i sa 12 na samo pet sedmičnih letova Wizz Aira, te sa 20 na 14 letova Ryanaira. Gubitak od 13 letova je ogromno smanjenje. Nismo navikli na ovako nešto obzirom da aerodrom od 2018. povećava broj linija i frekvencija ove dvije kompanije, piše Zamaaero.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o jednokratnoj pomoći iz EU: Uvjete ispunilo 152.488 domaćinstava, slijedi utvrđivanje finalne liste i iznosa

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo