Srijeda, 19 lipnja, 2024

Loše vijesti za bh. aerodrom: Wizz Air i Ryanair otkazuju linije i smanjuju broj letova

Preporučeno

Wizz Air je otkazao letove iz Banjaluke za Malmo, a sada otkazuje linije za Stockholm Skavstu (zadnji let 28.8.) i Hamburg (zadnji let 28.10.). Time će kompanija imati tek dvije linije sa pet sedmičnih letova (Basel i Dortmund).

Ryanair pak smanjuje letove iz Banjaluke za Memmingen sa sedam na dva sedmična leta, te Beč sa tri na dva sedmična leta. To znači da će kompanija zadržati sve linije no da je smanjila broj letova sa 20 na 14 sedmično.

Upravo se čita:  Ovoj firmi u BiH ne fali radnika: Zatrpana prijavama za posao

Wizz Air i Ryanair su izjavili da će preispitati svoje operacije iz Banjaluke ako aerodrom napusti Milan Račić. Da li je ovo ispunjenje ovog upozorenja ili su neki drugi razlozi u pitanju?

Kako god, jako je loša činjenica da je aerodrom spao sa pet na samo dvije linije i sa 12 na samo pet sedmičnih letova Wizz Aira, te sa 20 na 14 letova Ryanaira. Gubitak od 13 letova je ogromno smanjenje. Nismo navikli na ovako nešto obzirom da aerodrom od 2018. povećava broj linija i frekvencija ove dvije kompanije, piše Zamaaero.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Na hadžiluku u Meki umrlo više od 550 ljudi

Najmanje 550 muslimanskih hodočasnika preminulo je tokom hadžiluka u Meki zbog toplotnog udara, a hiljade drugih su potražili pomoć...

Još vijesti za vas