Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

Pada na subotu: Loše vijesti za one koji se nadaju da će za Dan državnosti BiH biti neradni dan

S obzirom da obilježavanje državnog praznika Dana državnosti pada u subotu, on se ne prenosi na sljedeći radni dan, saopćili su iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Preporučeno

Taj dan će biti neradni za one državne organe, preduzeća i druga pravna lica koja rade subotom.

Zakonom o proglašenju 25. novembra Danom državnosti Republike Bosne i Hercegovine utvrđeno je da je 25. novembra – Dan državnosti BiH državni praznik i da na taj dan državni organi, preduzeća i druga pravna lica ne rade.

Shodno navedenom, Dan državnosti, kao državni praznik, obilježava samo jedan dan i to na dan državnog praznika.

Upravo se čita:  Uskoro kreće izgradnja ogromnog tunela: Put od Mostara do Sarajeva bit će kraći za više od 30 kilometara

– Shodno navedenom, a imajući u vidu da se 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine obilježava samo na dan praznika, te da navedenim zakonom nije predviđeno prenošenje obilježavanja istog na neki drugi dan, to će se pomenuti državni praznik u tekućoj kalendarskoj godini obilježiti u subotu 25. novembra 2023. godine – saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Otkrivena lokacija na kojoj je ubijena 14-godišnja djevojčica Vanja

Tijelo djevojčice Vanje G. pronađeno je u selu Brazda, blizu Skoplja. Do mjesta gdje je ubijena dolazi se makadamskim...

Možda vas zanima i ovo