Srijeda, 28 veljače, 2024

Lumiwings počinje letove iz Tuzle: Do sada prodato 2.600 karata, uskoro i linije za Istanbul

Preporučeno

Uprava MAT-a potpisala je ugovor s Lumiwingsom 1. decembra i nakon toga počela je prodaja karata. Već sada ima naznaka da će broj destinacija na koje putnici mogu letjeti iz Tuzle biti proširen.

Grčka aviokompanija Lumiwings u ponedjeljak će, letovima za švedske gradove Halmstad i Stockholm, početi operacije sa Međunarodnog aerodroma Tuzla. Dan kasnije uslijedit će i prvi let za nizozemski Maastricht, a 20. decembra i za njemački Saarbrucken i danski Esbjerg.

– Imali smo malo vremena za prodaju karata i zadovoljni smo s postignutim. Za samo 14 dana za letove Lumiwingsa na pet destinacija prodato više od 2.600 karata – rekao je direktor MAT-a Dževad Halilčević.

Upravo se čita:  Šok za putnike: Otkazani letovi iz Tuzle, šta se dešava s avionom

Podsjećamo, uprava MAT-a potpisala je ugovor s Lumiwingsom 1. decembra i nakon toga počela je prodaja karata. Već sada ima naznaka da će broj destinacija na koje putnici mogu letjeti iz Tuzle biti proširen.

– Dobili smo slotove na aerodromu u Istanbulu i sada čekamo odobrenje turske direkcije. Letovi za Istanbul bit će biti utorkom, četvrtkom i nedjeljom. Čim dobijemo zvanično odobrenje nadležnih u Turskoj objavit ćemo i datum početka letova za Istanbul – dodao je Halilčević.

Upravo se čita:  Uspješna kompanija iz Cazina gradi turističko naselje na Hvaru

Podsjećamo, ugovor MAT-a i Lumiwingsa potpisan je nakon što je Vlada Tuzlanskog kantona osigurala 2,5 miliona KM kao podršku ovom projektu u vidu subvencija te je raspisan javni poziv za aviokompanije. Subvencija je koncipirano tako da će novcem iz budžeta TK biti pokriveni eventualni gubici aviopkompanije. Putnike iz Tuzle prevozit će Boeing 737-700 sa 149 putničkih mjesta.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon što je napustila OBN televiziju: Evo u koju TV kuću je prešla Maja Munda

Jedna od omiljenih TV voditeljica u BiH Maja Munda iznenadila je javnost s viješću kada je nakon 17 godina...

Još vijesti za vas