Srijeda, 28 veljače, 2024

Magazinović: Važno je njegovati odnose sa budućim njemačkim liderima

Preporučeno

Šef Kluba poslanika SDP-a u Parlamentu BiH Saša Magazinović bio je domaćin mladim političkim aktivistima iz njemačkog SPD-a koji borave u posjeti Bosni i Hercegovini.

U okviru posjete Parlamentu BiH razgovarali su sa Magazinovićem o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji, političkom sistemu i funkcionisanju institucija, europskom putu BiH, kao i uticaju novih geopolitičkih prilika na Bosnu i Hercegovinu.

Magazinović je istaknuo kako je važno njegovati odnose sa generacijama mladih političkih aktivista, budućih njemačkih lidera koji će i u budućnosti biti partneri i prijatelji naše zemlje, te naglasio stav da je u Bosni i Hercegovini nužna veća participacija mladih u zakonodavnim i izvršnim organima vlasti, navodeći brojne pozitivne primjere mladih i progresivnih nosilaca promjena u društvu.

Upravo se čita:  Pozder i Šešum: Imamo puno prirodnog i historijskog blaga za UNESCO

“Bosna i Hercegovina je europska država, koja se mora zasnivati na vrijednostima na kojima se zasnivaju i društva članica Europske Unije, te nikako nisu prihvatljivi vrijednosni eksperimenti kojima smo svjedočili u proteklom periodu kada su predlagane različite verzije izbornog zakona koji je sve samo ne europski“, naveo je Magazinović.

Kao najveći problem sa kojim se Bosna i Hercegovina suočava Saša Magazinović je naveo neefikasnost pravosudnih organa i političku kontrolu nad njima, zaključivši da je efikasan i politički neovisan pravosudni sistem najvažniji preduslov za napredak u svim oblastima društva.

Upravo se čita:  BH novinari pozvali Tužiteljstvo KS da hitno obustavi sve istražne radnje protiv novinara Hayat TV ali i portala SB i Istrage

Posjeta mladih aktivista SPD-a je uslijedila nekoliko dana nakon što je ova najveća vladajuća stranka u Njemačkoj dala podršku predsjedničkom kandidatu ujedinjene opozicije Denisu Bećiroviću.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon što je napustila OBN televiziju: Evo u koju TV kuću je prešla Maja Munda

Jedna od omiljenih TV voditeljica u BiH Maja Munda iznenadila je javnost s viješću kada je nakon 17 godina...

Još vijesti za vas