Srijeda, 24 travnja, 2024

Majka im poginula na licu mjesta: Hrabra djevojčica (4) spasila sestricu (2) iz zdrobljenog automobila

Preporučeno

Hrabra djevojčica Arijana Ret (4) spasla je teško povrijeđenu mlađu sestricu Lajlu (2) izvukavši je iz zdrobljenog automobila u kojem je na licu mjesta poginula njihova mama Arijana (26).

djevojcice-udes

Malecka je odvukla povrijeđenu sestricu dalje od automobila gdje je već ležalo nepomično tijelo njihove majke i pokrila ih je obje ćebetom da im ne bude hladno preko noći dok je satima čekala pomoć.

Upravo se čita:  Akcija FUP-a u Sarajevu još traje: Policija iznijela veću količinu dokaznog materijala

Sve tri su zajedno pošle po tatu ribara koji je završavao smjenu kada je mlada majka Džesika Mjeri Ret (26) zaspala za volanom, sletjela s puta u obližnju šumu i automobilom u kojem su bile i djevojčice snažno udarila u drvo.

Našli su ih motociklisti koji su tuda prolazili i stali vidjevši oštećeno drvo. Posumnjavši da se desila nesreća, našli su djevojčice, a malo dalje i automobil.

Upravo se čita:  Delegacija EU u BiH osudila negiranje genocida u Srebrenici: U Evropi nema mjesta revizionizmu i veličanju ratnih zločinaca

Porodica je pošla po tatu ribara koji se poslije nekoliko dana odsustva vraćao brodom kući, ali nije stigla na odredište.

Djevojčice su pronađene u šumi, zagrljene pod ćebetom na zimi i kiši.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Predsjedništvo BiH bez konsenzusa o prijemu Kosova u Vijeće Evrope

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine nije danas postiglo konsenzus o stavu u vezi s apliciranjem Kosova za članstvo u Vijeće...

Još vijesti za vas