Srijeda, 24 travnja, 2024

Majka šokirala na sudu, prikazali slike izgladnjelog sina (12)

Preporučeno

Na sudu su majka i njena navodna prijateljica, druga okrivljena za maltretiranje dječaka, izgledale suzdržano i stidljivo. Kako austrijski mediji navode, njihova bliskost djeluje jako čudno "nalik na vezu".

Na trodnevnom suđenju, koje je danas počelo pred regionalnim sudom u Kremsu, u Austriji, majka koja je zlostavljala 12-godišnjeg sina branila se tako što je rekla da je samo “željela da uradi ono što mu je rekla”.

Uznemirujući sadržaj prikazan je u sklopu dokaznog materijala, a na njemu se vidi izgladnjeli, vidno namučeni i bolesni dječak koji je mjesecima trpio nasilje. Crvene rane, kvrge na glavi, rane na rukama, sve je to prikazano na sudu u vidu fotografija i video-snimaka.

“Samo je vrištao sve vrijeme, nije htio da sluša”, rekla je majka objašnjavajući što ga je vezala i zalijepila mu usta.

Upravo se čita:  Bosanac u Austriji osuđen na šest mjeseci jer je prijetio službenici parkinga “šamaranjem” nakon što mu je pisala kaznu

Fotografije i video-snimke je slala svojoj prijateljici i dodala da ga je ubacila u boks za pse kada je prijetio da će skočiti kroz prozor, a kako se navodi, dječak je to već jednom uradio, u oktobru 2022. godine.

“Htjela sam da me sluša, da radi ono što mu kažem. Da je bio dobar, dala bih mu ćebe”, rekla je majka na sudu.

Na sudu su majka i njena navodna prijateljica, druga okrivljena za maltretiranje dječaka, izgledale suzdržano i stidljivo. Kako austrijski mediji navode, njihova bliskost djeluje jako čudno “nalik na vezu”.

Upravo se čita:  U Njemačkoj uhapšena braća iz Bosne i Hercegovine

Kako se navodi, majka je rijetko puštala dječaka u školu, a u većini slučajeva je pitala drugaricu za savjet i dozvolu o tome šta da uradi.

Kada ju je sudija upitao da li ga je puštala u školu, majka je briznula u plač.

Sljedeće pitanje ticalo se dječakove ishrane, jer je u periodu od proljeća 2022. godine do novembra 2022. godine izgubio više od 20 kilograma, odnosno 30 odsto težine svog tijela. Nakon ove scene, obje žene su zaplakale.

“Mislila sam da će dobiti nešto u školi”, rekla je majka sudiji na pitanje šta je dječak jeo.

Upravo se čita:  U Švicarskoj uhapšena tri pjevača koji su došli kao turisti a nastupali bez radne vize!

Na sudu je sve priznala šta je dječaku radila.

“Polila sam ga vodom kada nije htio da ustane ili kada mu je bilo loše. Bio je mokar, a otvarala sam prozor. Nekoliko puta na dan i po sat vremena. Temperature su tada varirale između minus 3 i nekoliko stepeni”, rekla je 33-godišnja majka na sudu.

Podsjetimo, jedno od najgorih zlostavljanja djece u Austriji desilo se kada su, kako se navodi, majka (32) i neidentifikovana 40- godišnja žena maltretirale mjesecima dječaka (12), držale ga u boksu za pse i polivale hladnom vodom, prenosi “Telegraf”.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Predsjedništvo BiH bez konsenzusa o prijemu Kosova u Vijeće Evrope

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine nije danas postiglo konsenzus o stavu u vezi s apliciranjem Kosova za članstvo u Vijeće...

Još vijesti za vas