Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Majka u očaju i nevjerici: Moj 13-godišnji sin udaran je do nesvijesti samo zato što je pozvonio na tuđa vrata

Preporučeno

- Policija je izašla na lice mjesta i sačinila zapisnik. Brutalni napad se desio u naselju Butmir u ulici Butmirskog bataljona - navodi majka

Medijima se obratila Sarajka M. R.-V. (identitet poznat redakciji) čijeg je 13-godišnjeg sina 3. aprila po povratku iz škole brutalno pretukao njemu nepoznat muškarac.

– Moj trinaestogodišnji sin je pretučen od strane odrasle osobe zato što je pozvonio na njegova vrata kuće. Prvo je udarcima moga sina bacio na asfalt, a zatim ga nastavio više puta nogama udarati u tijelo od čega je zadobio ozbiljne tjelesne povrede na području skoro cijeloga tijela. Dijete je palo u stanje šoka i jedan period nije bio svjestan okoline – navela je majka.

Upravo se čita:  Inspektori Porezne uprave FBiH zapečatili tri objekta u TK i izdali 28 prekršajnih naloga

Dječak je prebačen u KUM gdje su mu pregledom ustanovljene tjelesne povrede.

Policija je izašla na lice mjesta i sačinila zapisnik. Brutalni napad se desio u naselju Butmir u ulici Butmirskog bataljona.

– Djeca su izašla da šetaju poslije nastave, djeca kao djeca oni su zvonili na vrata, ne opravdavam dječiji postupak, nije lijepo ni umjesno da nekome zvone na vrata. Ali da neko dođe istog trena i da počne da juri dijete i da ga šuta i baca od pod, to je stvarno gnusno. To je odrasla osoba, nije ga napoli neko dijete, pa da se neke razmirice desile između njih, ovo je bilo dno dna – kaže ogorčeno majka.

Upravo se čita:  Prijavljen policiji: Muškarcu dali 159 ovaca na čuvanje, on ih sad ne želi vratiti
Dio nalaza

Sve je u proceduri identitet napadača je poznat policiji koja je obavila uviđaj. Djeca koja su prolazila i vidjela da dijete leži na podu i da ga muškarac udara, pozvala su policiju, a međuvremenu obaviještena je i porodica dječaka.

– To je nasilje odrasle osobe nad maloljetnim djetetom koje ima 13 godina. Još sam pod utiscima, bilo je to 3. aprila, a svaki dan nanovo se prisjećam je li moguće da ga neko baci na pod i da ga šuta kao vreću. To je maloljetno dijete. Kakvi su to osjećaji, kakva empatija, o čemu se to ovdje radi, nije mi jasno u kakvom mi svijetu živimo i čemu idemo dalje – pita se V. M.-R.

Izdvajamo

Izdvajamo

Oklopna vozila MUP-a RS na ulazu u Srebrenicu

Napetosti u i oko Srebrenice pojačane su otkako je čelnik bosanskih Srba Milorad Dodik najavio da će njegova vlada...

Još vijesti za vas