Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Maloljetnik iz BiH rizikovao život za fotografiju: Visio s mosta držeći se jednom rukom

Prema saznanjima dječak je učenik Srednje strukovne škole u Širokom Brijegu, a sporna fotografija koja se širi aplikacijom za komunikaciju WhatsApp, prema opisu "za snepa" je snimljena radi objavljivanja na popularnoj aplikaciji Snapchat.

Preporučeno

Maloljetnik u Širokom Brijegu je rizikovao svoj život zbog opasnog izazova za popularnost na društvenim mrežama, te visio s mosta i samo se jednom rukom držao za akvadukt u Borku, a drugom rukom tipkao na mobitel.

Fotografija mladića koji je u Širokom Brijegu rizikovao svoj život ovih dana kruži među mlađom populacijom, o čemu pišu lokalni mediji upozoravajući roditelje i javnost na problem koji sve češće dovodi do neželjenih posljedica.

Upravo se čita:  Sladić ima loše vijesti za Sarajlije

Prema saznanjima dječak je učenik Srednje strukovne škole u Širokom Brijegu, a sporna fotografija koja se širi aplikacijom za komunikaciju WhatsApp, prema opisu “za snepa” je snimljena radi objavljivanja na popularnoj aplikaciji Snapchat.

Snimanje ove fotografije, prema dostupnim informacijama je na svu sreću prošlo bez neželjenih posljedica, ali je iniciralo i potrebu da se mladim generacijama skrene pažnja na opasnosti i pozove da ne pristaju na ovakve izazove, te spriječe svoje vršnjake koji imaju namjeru za neku od rizičnih akcija radi popularnosti na društvenim mrežama.

Upravo se čita:  Sladić upozorio: Dobro se utoplimo prije polaska na posao!

Valja podsjetiti i roditelje, nadležne službe, te odgojne i obrazovne institucije da što više skreću pažnju mladim generacijama na opasnosti koje proizlaze iz ovakvih i sličnim aktivnosti, kako bi se što manje dešavalo nemilih scena koje pune medijske stranice crne hronike.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Loši putevi uzimaju ljudske živote, gdje završavaju milioni maraka za održavanje?

Tragedija koja se desila na putu Foča – Sarajevo u kojoj je vozač poginuo nakon odrona stijene na kamion...

Možda vas zanima i ovo