Četvrtak, 18 travnja, 2024

Mart je pokazao hladnu stranu, ali stiže nova promjena: Oglasio se i meteorolog Nedim Sladić

Preporučeno

Meteorolozi već za sutra najavljuju znatno povoljnije vrijeme uz sunčane intervale i samo lokalno poneki pljusak kiše, odnosno snijega u višim krajevima.

Mart nam je danas pokazao i svoju hladniju stranu. Osjetno je zahladnilo uz pojačan sjeverac, a snijeg je zabijelio mnoge brdsko-planinske dijelove preko 500 nadmorske visine, dok je kratkotrajnog “pahuljanja” bilo i u pojedinim nizinama.

Još jučer. podsjećaju bh. meteorolozi, temperature su dosezale do 25°C što, kako ističu, jasno dočarava prevrljivost marta.

Temperature zraka izmjerene u 10 sati (°C): Bjelašnica 0; Bugojno i Ivan Sedlo 1; Sanski Most i Sokolac 2; Banja Luka, Sarajevo i Tuzla 3; Doboj, Gradačac, Livno i Srebrenica 4; Bijeljina i Zenica 5; Bihać 8; Široki Brijeg i Trebinje 14; Mostar 16; Neum 17°C.

Upravo se čita:  Užas u Sarajevu: Na Bentbaši pronađena beživotna tijela majke i djeteta, nema tragova nasilja

– Hladna fronta uz padavine trenutno zahvata veći dio zemlje. U narednim satima dodatno će se intenzivirati duž centralnog pojasa Bosne i u Hercegovini uz lokalno grmljavinu. Uporedo, u Krajini padavine polako prestaju i slabe. Prestanak padavina u drugom dijelu dana očekuje i ostatak zemlje, najkasnije jug i istok zemlje u večernjim satima, stoji na Faceebook stranici BHMeteo.

No, meteorolozi već za sutra najavljuju znatno povoljnije vrijeme uz sunčane intervale i samo lokalno poneki pljusak kiše, odnosno snijega u višim krajevima.

Upravo se čita:  Schmidt o eventualnim izmjenama Izbornog zakona: Vlast treba preuzeti odgovornost

– U jutarnjim satima lokalno slab mraz, a danju već polako toplije. Od utorka se vraćamo južini uz osjetno zatopljenje. U zadnjim danima marta idemo prema 30°C, zaključili su.

O vremenskom rolekosteru oglasio se i poznati bh. meteorolog Nedim Sladić.

– Možda ove nedjelje pada snijeg, ali već iduće, mnogi će biti u kratkim rukavima, poručio je.

Upravo se čita:  Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine bit će održana danas

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Zmija ušla radnicima u ormarić u firmi: Uvukla se u garderobu, šokirali se kad su je vidjeli!

Brzo su pozvali Vladicu, koji je vješto uhvatio mladog stepskog smuka na ovom neobičnom mjestu. Srećom, ova vrsta zmije...

Još vijesti za vas