Srijeda, 21 veljače, 2024

Mediji iz Banja Luke: Američki avioni su se čuli, ovo je provokacija uoči proslave!

Preporučeno

Kako javljaju banjalučke Nezavisne i ATV, američki borbeni avioni su se čuli u kasnim popodnevnim satima.

“Dok je u Banjaluci održavana svečana akademija povodom 9. januara – Dana Republike, američki avioni preletjeli su nebo iznad Banjaluke.

Dva lovca F-16, “borbeni sokolovi” Američkog vazduhoplovstva letjeli su danas iznad Brčkog i Tuzle u okviru obuke kontrole napada Oružanih snaga BiH i Vazdušnih snaga Sjedinjenih Američkih Država. Bio je tu i treći avion, koji je lovcima dopunio gorivo iznad teritorije Republike Srpske, vjerovatno su u tom trenutku bili iznad Banjaluke.

Upravo se čita:  Nizamina tetka otkrila surovu istinu, MUP TK ponovo pokazao svoju nesposobnost i bahatost

Na Flightradaru nisu se mogli vidjeti lovci F16 ali jeste Stratotanker koji je avionima natankao gorivo. On je poletio iz Еngleske, kružio je na potezu od Teslića preko Kotor Varoša, Krupe na Vrbasu sve do Sanskog Mosta, gdje je pravio okret i vraćao se od Petrovca prema Mrkonjiću”, piše ATV.

“Američki avioni od čega dva borbena, čuvena F-16, nadlijeću danas teritoriju Bosne i Hercegovine. Iznad Banjaluke mogli su da se čuju u kasnim popodnevnim časovima”, pišu Nezavisne.

Upravo se čita:  Vraćanje obaveznog vojnog roka u BiH: Evo šta kažu političari

Iz Republike Srpske poruka da je ovo klasična provokacija uoči neustavnog Dana Republike Srpske.

Iako mediji iz RS-a pišu da se radi o lovcima F-16, te vijesti nisu potvrđene. Moguće je da se čuo Stratotanker koji je trebao sipati gorivo lovcima na teritoriji RS-a.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Nizamina tetka otkrila surovu istinu, MUP TK ponovo pokazao svoju nesposobnost i bahatost

Porodice ubijenih u Gradačcu traže pravdu i uputili su zahtjev Federalnoj upravi policije (FUP) da preuzme istragu o ovom...

Još vijesti za vas