Subota, 2 ožujka, 2024

Mediji otkrili ime izabranika Mirnese iz Busovače: “Jedan od najopasnijih pljačkaša, pripadnik Pink Panthera”

Preporučeno

- Zaručili smo se i već predali zahtjev za vjenčanje, ali trajaće vječnost da sve dozvole budu gotove, kaže Mirnesa.

Mirnesa S., (42), koja u Njemačkoj služi trogodišnju zatvorsku kaznu zbog krađe 1,25 miliona eura iz firme za prevoz novca u kojoj je radila, iznenadila je javnost viješću da bi se uskoro mogla vjenčati.

– Zaljubljena sam, zaručena i čekam vjenčanje. Željela bih čim prije dobiti dozvolu za vjenčanje, rekla je Mirnesa S., kad su je novinari njemačkog RTL-a prije nekoliko dana posjetili i pitali koja joj je novogodišnja želja.

Mirnesa se sa svojim odabranikom još nikad nije srela. Nisu se vidjeli, ali se dopisuju. Otkrila je kako je i on u zatvoru zbog pljačke te će tamo ostati najmanje do novembra 2026. godine.

– Zaručili smo se i već predali zahtjev za vjenčanje, ali trajaće vječnost da sve dozvole budu gotove, kaže Mirnesa.

Upravo se čita:  Zemlja EU oduzimat će sve automobile s ovim registarskim pločicama

Njemački Bild je otišao i korak dalje i otkrio ko je njen izabranik. Naime, radi se o Danilu D. (43) koji je pred Regionalnim sudom u Kelnu osuđen na 12 godina zbog teške krađe u Eslingenu. Inače, on je prvi i započeo prepisku sa Mirnesom, i to pismom u kojem joj je dao savjete za život u zatvoru. Ta prepiska je, očigledno, nastavljena i sada bi mogla biti okončana brakom.

Kako prenosi Bild, Danilo D. se smatra jednim od najopasnijih pljačkaša u Njemačkoj i navodno je pripadnih zloglasnih Pink Pantera. On je 2016. godine zajedno sa saučesnikom opljačkao kombi u Eslingenu i ukrao nakit vrijedan 594.000 eura. On bi svoju kaznu trebao da odsluži novembra, 2026. godine, a njegova vjerenica bi najranije moga izaći januara, 2025. godine.

Upravo se čita:  Vozio kamion po Austriji iako mu je vozačka oduzeta u BiH

Vijest o vjenčanju Bildu je potvrdio i Mirnesin advokat Markus Okolisan (47):

– Da, moja klijentkinja želi što prije da se uda za D.D., ali nažalost, birokratija ovdje i nije baš najbrža, pa će dobijanje dozvole potrajati možda još nekoliko sedmica, rekao je Okolisan za Bild.

Na pitanje zašto im se toliko žuri kad su oboje u zatvoru, Mirnesa je kazala kako im je to jedina mogućnost za susrete. Mirnesa je otkrila kako je u kontaktu i s majkom svog zaručnika. Rekla je kako nije tražila ljubav u zatvoru, niti još jednog kriminalca, ali se zaljubila, prenose Nezavisne.

– I ja sam bila ili postala kriminalac, ali to me ne čini gorom osobom. Ne biste trebali odmah osuđivati osobu samo zato što je počinila jedan ili više zločina. Osoba se može promijeniti. Stariš, razmišljaš drugačije, kaže Mirnesa.

Upravo se čita:  Majka šokirala na sudu, prikazali slike izgladnjelog sina (12)

Isto je i s njenim zaručnikom. On takođe želi započeti novi život, kaže ona.

– Samo normalan život s malom kućom na selu. Ostavljajući prošlost iza sebe. A tu je i planiranje porodice, otkriva Mirnesa.

Bild podsjeća da ona bila u vezi sa Robertom S, kojeg je upoznala samo dvije sedmice prije nego je u oktobru prošle godine napravila spektakularnu milionsku krađu. A na tu krađu ju je nagovarao upravo Robert koji ju je iznevjerio nakon što je opljačkala firmu u kojoj je radila. Nestao je s novcem, a ona se potom odlučila predati.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas