Srijeda, 17 srpnja, 2024

Među “kadetima” iz Srbije i zvaničnik koji veliča zločinca Mladića: “Bog ti pomogao, gospodine đenerale…”

Preporučeno

U najavi se navodi da će posjetiti Bratunac, zatim i Prijedor i Kozaru ne navodeći nikakav defile osim obilježavanja godišnjice Bitke na Kozari.

Među kadetima Vojne akademije iz Beograda koji su jučer defilovali Prijedorom nalazio se i Zoran Antić, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja vlade Srbije.

Ambasada Srbije najavila je Ministarstvu vanjskih poslova BiH 5. jula dolazak “predstavnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije” u Bosnu i Hercegovinu.

U dopisu koji je objavila Istraga.ba, a koji je Ambasada Srbije uputila MVP BiH, precizira se dolazak studenata i kadeta Kriminalističko-policijskog univerziteta i Vojne akademije iz Beograda, predstavnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Ono što se ne precizira je tačan broj.

U najavi se navodi da će posjetiti Bratunac, zatim i Prijedor i Kozaru ne navodeći nikakav defile osim obilježavanja godišnjice Bitke na Kozari.

Upravo se čita:  Nije dočekao operaciju: Danas dženaza Adnanu Šemiću

Kako je navedeno, autobus za Beograd vraća se u nedjelju u večernjim satima, dok će državni sekretar Zoran Antić ostati u BiH do 10. jula 2024. godine.

Ko je Zoran Antić?

On je 24. juna ove godine ponovno postavljen za državnog sekretara u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije.

Odluku o njegovom imenovanju donio je predsjednik Vlade Srbije Miloš Vučević.

Antić je rođen u Vranju, decembra 1973. godine, gdje je završio Osnovnu školu “Vuk Karadžić“ i srednju Pedagošku akademiju “Ivo Andrić”.

Upravo se čita:  Drama u sarajevskom domu zdravlja: Podivljali muškarac prevrnuo kafe aparat, pa lopatom za snijeg napao recepcionerke na info-pultu

Vojni rok služio je u Prizrenu i ima čin rezervnog oficira Vojske Srbije.

Obnašao je funkciju gradonačelnika Vranja, a od 2018. radi kao državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Međutim, Antić ima dugogodišnju praksu veličanja presuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Kada je aktivistica Aida Ćorović 9. novembra 2021. godine privedena jer je gađala jajima mural zločinca Ratka Mladića. Antić i tada državni sekretar, objavio je sliku zločinca Mladića uz ‘opskurnu pjesmicu’.

Da veličanje nije vezano slao za taj događaj, svjedoče i neke od drugih objava posvčene upravo zločincu Mladiću

Upravo se čita:  Povratnika Mehdina zadesila nedaća: Uginula mu krava od koje je živjela njegova porodica

A da posjeta Prijedoru i veličanje tzv. VRS nisu strane Antiću svjedoči nam i njegov govor od prije dvije sedmice na Dugoj njivi kod Modriče prilikom obilježavanje 32 godine od akcije ‘Koridor’ tzv. VRS.

On je tada u ime vlade Srbije položio vijenac i poručio RS i Srbija moraju i trebaju njegovati značajne datume iz historije.

“Ovo je dan kada obilježavamo proboj koridora, koji je aorta RS. Danas se sjećamo naših hrabrih, slavnih sinova koji su položili život u temelje Srpske”, rekao je on.

Dodao da je i da “na nama ostaje da odužimo dug borbe za RS i Srbiju “.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Probijen tunel Golubinja – najduži tunel na Koridoru Vc

Na dionici Poprikuše - Nemila na Koridoru Vc, u srijedu, 17.07.2024. je svečano završen proboj lijeve cijevi tunela Golubinja,...

Još vijesti za vas