Srijeda, 21 veljače, 2024

Medvedev opet prijeti Zapadu: Oni su k…e i degenerici

Autor:Net.hr

Preporučeno

U svojim je objavama u negativnom svjetlu spominjao sadašnju i bivšu američku administraciju, Evropljane, ali i NATO.

Bivši ruski premijer, ali i predsjednik u jednom mandatu te jedan od najbližih Putinovih saradnika, Dmitrij Medvedev odlučio je uložiti sve karte u napad na Zapad putem društvenih mreža. U svojoj najnovijoj objavio upozorio je Sjedinjene Američke Države da ne šalju oružje u Ukrajinu jer su “jahači apokalipse već na putu”.

Iako se Medvedeva smatralo umjerenijim političarem od Putina, 56-godišnji šef Vijeća za nacionalnu sigurnost iznio je cijeli niz prijetnji Ukrajini i zapadnim saveznicima. Prošlog je tjedna pojasnio zašto to čini.

– Često me pitaju zašto su moji postovi na Telegramu tako grubi. Odgovor je da ih mrzim. Oni su kur*e i degenerici. Oni žele smrt za Rusiju i dok sam ja živ, učinit ću sve da nestanu, poručio je Medvedev.

UGAĐANJE TVRDOLINIJAŠIMA

Još jedno upozorenje Medvedev je poslao rekavši da Rusija spremna proširiti svoje borbene aktivnosti ako će biti napadnuta zapadnim naoružanjem. Bivši opozicioni zastupnik Dmitrij Gudkov smatra da se Medvedev priprema na preuzimanje vlasti, ako Putin bude prisiljen odstupiti s dužnosti.

Upravo se čita:  Masovni otkazi u Njemačkoj: Ukida se 16.000 radnih mjesta

– Pokušava ugoditi tvrdolinijašima u nadi da će ga promovirati u slučaju da Putin ode s dužnosti, rekao je Gudkov za The Times.

U aprilu je Medvedev napisao na Telegramu jednu konfuznu objavu u kojoj opravdava invaziju na Ukrajinu tvrdeći da su “složeni zadaci demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine” ključni ciljevi i da se o njima neće odlučivati ​​samo “na bojnom polju”. Pozvao je i na širenje ruskog utjecaja na cijelu Evropu i Aziju.

– Promijeniti krvavu svijest jednog dijela današnjih Ukrajinaca, punu lažnih mitova, najvažniji je cilj radi mira budućih generacija samih Ukrajinaca i mogućnosti da se konačno izgradi otvorena Evroazija – od Lisabona do Vladivostoka, poručio je.

U svojim je objavama u negativnom svjetlu spominjao sadašnju i bivšu američku administraciju, Evropljane, ali i NATO.

– Beskrajni razgovori stranih analitičara o ratu između NATO-a i Rusije nastavljaju se nesmetano. Cinizam zapadnih “mudraca” postaje sve očitiji. Teza da Rusija prijeti svijetu nuklearnim sukobom gura se na vrh dnevnog reda. Čak je i Trump nedavno izašao s ovim, iako, razumljivo, samo u inat Bidenu. I naravno, Evropljani cvile svojim tankim glasovima.

Upravo se čita:  Bruka i sramota: Švicarski penzioneri na meti prevaranta iz BiH

U kontekstu “proxy rata” s Rusijom kojeg su pokrenule zapadne zemlje, želim još jednom vrlo jasno artikulirati stvari koje su tako očite svim razumnim ljudima.

Prvo, napumpavanje Ukrajine oružjem od zemalja NATO-a, priprema njenih trupa za korištenje zapadne opreme, slanje plaćenika i izvođenje vježbi zemalja Saveza u blizini naših granica povećavaju vjerovatnost direktnog i otvorenog sukoba između NATO-a i Rusije umjesto “proxy rata” koji oni vode.

Drugo, takav sukob uvijek ima rizik od eskalacije u punopravni nuklearni rat. Treće, ovo bi bio katastrofalan scenarij za sve. To je to.

Dakle, ne morate lagati sebe i druge, samo morate razmišljati o mogućim posljedicama svojih postupaka. I nemojte se gušiti vlastitom pljuvačkom u paroksizmima rusofobije”, zaprijetio je Medvedev.

NAGON ZA SAMOODRŽANJEM

Njegov se ekstremistički stav doživljava kao poziv na djelovanje ruskoj vojsci, koja ga je prije smatrala previše liberalnim. Nakon što je 2008. zbog ustavnih ograničenja uskočio na Putinovo mjesto predsjednika, Medvedev je govorio kako je “sloboda bolja od neslobode”. Nakratko se činilo da traži bolje odnose sa SAD-om, a govorio je i o pravoj demokraciji.

Upravo se čita:  Državljanin BiH sa bebom upao u rijeku u Gracu, spasao ih slučajni prolaznik

Otkako je počeo rat u Ukrajini, Medvedev je ponavljao Putinovu retoriku, optužujući Volodimira Zelenskog i druge visoke ukrajinske zvaničnike da su nacisti i ovisnici o drogama. Ipak, koliko god se trudio, Medvedev nije među kandidatima za nasljednika Vladimira Putina.

– On nije popularna osoba, rekao je bivši savjetnik Kremlja, Gleb Pavlovski, misleći na Medvedevov nizak javni rejting kao premijera u razdoblju od 2012. do 2020.

Njegova bi retorika možda mogla biti izraz nagona za političkim samoodržanjem, piše Sky News. Naime, atmosfera unutar Kremlja je sve represivnija, a Medvedeva se lako može optužiti za bliskost s liberalnim političarima i poslovnim ljudima. Njegovi brojni saveznici su proteklih godina zatvarani.

Čak je i njegov bivši savjetnik, Arkadij Dvorkovič optužen za izdaju zbog toga što se usprotivio ratu. Za to vrijeme, Putin je nastavio mantru da se Rusija mora “očistiti od nacionalnih izdajnika”, piše Net.hr.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Poslodavci u FBiH insistiraju na zakonu o zapošljavanju stranaca, ali i da se “srede” evidencije nezaposlenih

Na sastanku predstavnika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Udruženja poslodavaca FBiH koji je održan danas u Sarajevu, zaključeno...

Još vijesti za vas