Četvrtak, 29 veljače, 2024

Mehmedović napušta SDA? Najavio osnivanje nove stranke i otkrio dio naziva

Preporučeno

- Radimo na političkom platformi, potpuno novom političkom pristupu. Imamo zamisao da okupimo političke stranke, da okupimo sve koji misle da treba demokratizirati politiku, kazao je on.

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Predstavničkom domu PS BiH, najavio je formiranje nove političke stranke nakon što se već mjesecima špekulisalo o tome da će napustiti SDA. On je otkrio kako će njegova stranka imati prefiks “Bosanski”.

– U proteklih nekoliko sedmica intenzivno radi jedan politički tim koji radi na novim političkim opcijama, to je u skladu sa političkom platformom koju sam ranije najavio. Potrebna je demokratizacija političkih stranaka što je nužno potrebno da bi se govorimo o bilo kakvom ozbiljnom političkom zaokretu, rekao je Mehmedović u intervjuu na BHRT-u.

Upravo se čita:  BH novinari pozvali Tužiteljstvo KS da hitno obustavi sve istražne radnje protiv novinara Hayat TV ali i portala SB i Istrage

Kada je riječ o stranačkom kadru, Mehmedović kaže da je cilj okupiti sve one koji misle da politika u BiH mora i treba biti demokratizirana.

– Radimo na političkom platformi, potpuno novom političkom pristupu. Imamo zamisao da okupimo političke stranke, da okupimo sve koji misle da treba demokratizirati politiku, kazao je on.

Potom je malo detaljnije objasnio ujedinjenje političkih stranaka.

Upravo se čita:  Dodik po povratku iz Rusije: Primljeni smo sa puno uvažavanja, nema nikakve mistike

– Blizu smo da se osnujemo novi politički pokret koji bi zapravo objedinio sve političke stranke koje imaju ambicije da štite integritet BiH i da sebe klasificiraju u novi politički okrug, istakao je Mehmedović.

Javnost će, kako kaže, o svim detaljima biti blagovremeno obavještena.

– Ja sam ranije najavio da radim na osnivanju nove platforme, rade se programski dokumenti, trebamo vidjeti kako će se to prihvatiti među građanima. Za sada je to mnogo pozitivnije nego što sam očekivao, u fazi smo izrade nove strukture koja bi trebala da čini novo političko tijelo oko kojeg će se okupiti i ovaj politički savez, poručio je on.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas