Utorak, 25 lipnja, 2024

Mehmedović “vrlo dobro zna Cvijanović”: Bila je konobarica dok sam ja provodio zakon

Preporučeno

Govorio je i o izjavi Željke Cvijanović, članice Predsjedništva BiH koja ga je nazvala “omiljenim mudžahedinskim kumom”.

Šemsudin Mehmedović, predsjednik stranke Naprijed govorio je o rezoluciji o Srebrenici, Željki Cvijanović te njenim izjava upućenim njemu, kao i porukama iz susjedne Srbije.

-Rezolucija o Srebrenici nije bilo kakva urota protiv bilo kakvog naroda. To može biti urota protiv politika 90-tih koje, nažalost, neki visokopozicionirani dužnosnici Srbije i manjeg bh. entiteta Republika Srpska pokušavaju ponovo da ožive, ocijenio je Mehmedović.

I ako se oni nalaze u toj političkoj grupaciji koja doživljava to kao urotu, nastavlja Mehmedović, onda su njihovi kriteriji i mjerila potpuno anticivilizacijski.

– Onda mogu govoriti o uroti protiv svojih politika, a ne protiv države Srbije i entiteta RS-a. To je urota protiv jedne politike kojoj je presuđeno na Međunarodnom sudu u Hagu, kategoričan je Mehmedović.

Upravo se čita:  CIK pokreće postupak zbog spota Rame Isaka

Dizanje prašine iz Srbije i Republike Srpske oko glasanja o Rezoluciji ocijenio je pokušajem homogenizacije Srba da bi, kako kaže, zaštitili sve ono što su Dodik i Vučić sve ove godine radili.

– To je zaštita politika koje su retrogradne, kojima je presuđeno, koje su destabilizirajuće za čitav region, ne samo za Bosnu i Hercegovinu. I čini mi se, konačno određeni diplomatski centri na Zapadu su počeli da shvataju da je destabilizirajući faktor broj jedan u regionu upravo Vučić koji se nije izdigao iznad politika koje je zastupao 90-ih godina. Sarajlije se itekako sjećaju njegovih politika i njegovih radikalnih stavova, naveo je.

Upravo se čita:  Vlasti SAD: Upotrijebit ćemo sva sredstva protiv onih koji pomažu Miloradu Dodiku

Govorio je i o izjavi Željke Cvijanović, članice Predsjedništva BiH koja ga je nazvala “omiljenim mudžahedinskim kumom”.

– Dok sam ja provodio zakon, Cvijanović je bila konobarica na prostorima Teslića i mi se vrlo dobro znamo. Nekad kad sam bio općinski vijećnik, bio sam obavezan da prisustvujem vjenčanjima supružnika bez obzira o kome se radilo. Kod nas se to ne zove kumstvo, ja sam bio kao dužnosnik Općinskog vijeća prisutan na određenim vjenčanjima i ja se toga ne stidim. To je poštivanje porodičnog zakona koji je tada vrijedio. Kako ona to tretira u javnosti – to je recikliranje nekih tekstova koje su proizvodili upravo oni koji su vršili agresiju na BiH, odgovorio je Mehmedović za emisiju Mreža.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Sankcioniranim firmama ‘povezanim s porodicom Dodik’ prijete raskidi ugovora

Četiri institucije i jedno javno poduzeće iz Bosne i Hercegovine potvrdili su za Radio Slobodna Evropa (RSE) da mogu...

Još vijesti za vas