Srijeda, 28 veljače, 2024

Meteorolog Krajinović: Najtopliji decembar ikada u BiH! Hoće li nas snijeg uvesti u novu 2024. godinu?

Autor:N1

Preporučeno

"Posljednih deset dana decembra će biti najtoplijih deset dana u BiH od kada postoje mjerenja u BiH. Do kraja mjeseca ćemo imati visoke temperature zraka”, rekao je Krajinović.

Pred Novu godinu, kao da je proljeće. I dok je 26.12. 1970. godine izmjerena maksimalna visina snježnog pokrivača od 70 cm u Bugojnu, ovog decembra u Bosni i Hercegovini bilježimo temperature iznad 20 stepeni. Šta je uzrok ovako toplih dana, do kada će trajati, i kakav period je pred nama, pitanja su za meteorologa i stručnjaka za klimatske promjene Federalnog hidrometeorološkog zavoda, Bakira Krajinovića.

Upravo se čita:  Fahrudin Solak i Fikret Hodžić zatražili odgodu izvršenja kazne

“2023. godina u kontinuitetu je pod utjecajem toplije zračne mase sa juga i donese visoke vrijednosti temperatura zraka. Ovakav decembar imamo natprosječne temperature. Prvog decembra smo imali visoke vrijednosti temperatura i do dan danas su visoke. Posljednih deset dana decembra će biti najtoplijih deset dana u BiH od kada postoje mjerenja u BiH. Do kraja mjeseca ćemo imati visoke temperature zraka”, rekao je Krajinović.

Upravo se čita:  Detalji velike akcije u BiH: Poznata imena obuhvaćena istragom, među njima i član zločinačke grupe Zijada Turkovića

Najavio je i snijeg u BiH i to možda već za novogodišnju noć 31.12. 2023.

“Ono što znamo je da će padavine biti na sjeveru naše zemlje uz sužnjezicu i snijeg ćemo imati već prvog januara. Da li će biti par pahulja da nas uvedu u Novu godinu još ne znamo“, rekao je.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon što je napustila OBN televiziju: Evo u koju TV kuću je prešla Maja Munda

Jedna od omiljenih TV voditeljica u BiH Maja Munda iznenadila je javnost s viješću kada je nakon 17 godina...

Još vijesti za vas