Nedjelja, 16 lipnja, 2024

Meteorolog Nedim Sladić najavio novu promjenu vremena: Evo šta nas očekuje narednih dana

Preporučeno

Imao je lijepe vijesti za sve one kojima nije bilo dovoljno sunčanih dana.

Bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić oglasio se na svojoj Facebook stranici povodom naglog zahlađenja i padavina širom Bosne i Hercegovine. Imao je lijepe vijesti za sve one kojima nije bilo dovoljno sunčanih dana.

– Kiša narednih sati polako staje u istočnoj Bosni, oblaka iz dana u dan sve manje s odmicanjem sredozemne ciklone na istok i jugoistok, a sunca ponovo sve više od sredine sedmice, objavio je Nedim Sladić.

Upravo se čita:  Sudar helikopter MUP-a RS i drona, vlasnik pobjegao

Anticiklona nad centralnim dijelom Evrope, kako je dodao, stabilizuje atmosferu.

– Jutra svježa i maglovita u narednom periodu, a danju ugodno toplo. Na Jadranu i u Hercegovini poslijepodne ponovo lokalno i vruće. Ukratko je to prognoza za naredne dane, naveo je Sladić.

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je srednjoročnu prognozu za naredne dvije sedmice, za period do 9. oktobra 2023. godine.

Upravo se čita:  Dok Bosanci odlaze: U BiH stiže radna snaga iz Indije, Turske, Kine, Bangladeša, Ruske Federacije

Kako su naveli u prognozi, nakon svježijeg i kišovitog vikenda, do kraja mjeseca očekuje se stabilno, umjereno oblačno i djelimično sunčano vrijeme. Iako je kalendarski nastupila jesen, porast dnevne temperature zraka davat će osjećaj produženog ljeta.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u...

Još vijesti za vas