Subota, 9 prosinca, 2023

Meteorolog Nedim Sladić najavio novu promjenu vremena: Evo šta nas očekuje narednih dana

Imao je lijepe vijesti za sve one kojima nije bilo dovoljno sunčanih dana.

Preporučeno

Bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić oglasio se na svojoj Facebook stranici povodom naglog zahlađenja i padavina širom Bosne i Hercegovine. Imao je lijepe vijesti za sve one kojima nije bilo dovoljno sunčanih dana.

– Kiša narednih sati polako staje u istočnoj Bosni, oblaka iz dana u dan sve manje s odmicanjem sredozemne ciklone na istok i jugoistok, a sunca ponovo sve više od sredine sedmice, objavio je Nedim Sladić.

Upravo se čita:  Nenad iz Sarajeva živi u nehumanim uslovima: Skuplja smeće da bi preživio

Anticiklona nad centralnim dijelom Evrope, kako je dodao, stabilizuje atmosferu.

– Jutra svježa i maglovita u narednom periodu, a danju ugodno toplo. Na Jadranu i u Hercegovini poslijepodne ponovo lokalno i vruće. Ukratko je to prognoza za naredne dane, naveo je Sladić.

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je srednjoročnu prognozu za naredne dvije sedmice, za period do 9. oktobra 2023. godine.

Upravo se čita:  Poznat po maltretiranju povratnika: Renatu Marjanoviću sedam i po godina zatvora za pokušaj ubistva deset osoba

Kako su naveli u prognozi, nakon svježijeg i kišovitog vikenda, do kraja mjeseca očekuje se stabilno, umjereno oblačno i djelimično sunčano vrijeme. Iako je kalendarski nastupila jesen, porast dnevne temperature zraka davat će osjećaj produženog ljeta.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar objavio detaljne informacije: “Na javni poziv za EU pomoć imali smo i prijave mrtvih ljudi, žao mi je što nema dovoljno novca”

Na javni poziv za EU pomoć prijavilo se više od 216.360 domaćinstava u kojima živi 429.066 pojedinaca, a prema...

Možda vas zanima i ovo