Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Meteorolog Nedim Sladić o vremenskim (ne)prilikama u narednih deset dana

Preporučeno

O tome kakvo nas vrijeme očekuje narednih 10 dana, tek nekoliko redova na svom Facebook profilu napisao je i poznati bh. meteorolog Nedim Sladić.

Danas je bilo umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Širom zemlje su registrovani lokalni pljuskovi i grmljavina.

Danas u 14 sati najniža temperatura je zabilježena na Bjelašnici gdje je izmjereno tek 7 °C. Nešto toplije bilo jer na Sokocu – 15, slijede Livno i Široki Brijeg sa 18, Sarajevo 19, Bihać, Bugojno i Srebrenica 20; Drvar 21, Banja Luka, Mostar, Prijedor i Sanski Most 22, Bijeljina, Gradačac, Trebinje i Tuzla 24, Doboj i Zenica 25, Zvornik 26, a Neum 27°C.

Upravo se čita:  Na mostarski aerodrom prinudno sletio avion

U petak se, prema prognozi FHMZ-a, u našoj zemlji očekuje više oblačnosti prije podne uz slabe lokalne pljuskove. Sunčanije u drugoj polovini dana kada lokalnih pljuskova još može biti na istoku i sjeveroistoku Bosne.

O tome kakvo nas vrijeme očekuje narednih 10 dana, tek nekoliko redova na svom Facebook profilu napisao je i poznati bh. meteorolog Nedim Sladić.

Upravo se čita:  Krajnji rok za isplatu 30. juni: Koliko je privrednika pomoglo radnicima sa 2.520 KM?

“Ako tražite bilo kakve detalje prognoze vremena za narednih 10 dana, koja se ruku na srce u najkraćem svodi na “prijepodnevno sunce i poslijepodnevni lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom (iliti “AM sunshine/PM thunderstorms”) znajte da je zbog smanjenog temperaturnog kontrasta između tropa i Pola mlazna struja, inače vodič vremenskih sistema, znatno oslabljena i da je kao rezultat toga pouzdanost prognoze znatno niža u odnosu na proteklih par godina.

Upravo se čita:  Promovirano 98 kadeta Granične policije BiH

Izazovnih 10 dana za prognozu u kojoj će biti još dosta i čestih izmjena”, naveo je Sladić.

Izdvajamo

Izdvajamo

Promovirano 98 kadeta Granične policije BiH

Savjetnik predsjedateljice Vijeća ministara BiH Mate Lončar obratio se danas uime predsjedateljice Vijeća ministara BiH Borjane Krišto u Mostaru...

Još vijesti za vas