Petak, 9 lipnja, 2023

Meteorolog Nedim Sladić o vremenskim (ne)prilikama za 1. maj: Na kraju će sve ispasti puno povoljnije nego što je preliminarna prognoza uopće davala

Nemojte propustiti

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima.

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Na krajnjem sjeveroistoku Bosne je zabilježena kiša.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 1; Ivan Sedlo, Sokolac 9; Srebrenica 10; Tuzla 11; Banja Luka, Bihać, Doboj, Livno, Sanski Most, Sarajevo, Široki Brijeg, Trebinje, Zenica 12; Mostar 14; Neum 16; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 941 hPa, na normali je i lagano opada.

Upravo se čita:  Meteorolozi objavili detaljnu vremensku prognozu: Nemaju dobre vijesti

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Padavine uglavnom u većem dijelu Bosne i na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab zapadni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 16 do 22 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Dnevna temperatura oko 18 °C.

Upravo se čita:  Ovce ležale na autoputu kod Ilijaša: Ko ih je izgubio?

– Koliko smo kukali na kišu za 01.05, na kraju će sve ispasti puno povoljnije nego što je preliminarna prognoza uopće davala. Pa da krenemo produženi vikend sa optimističnijim vijestima – napisao je Sladić na svom Facebook profilu.

Pročitajte još

Izdvajamo

Pregled ili smrt, nešto će prije doći: Pokušaj liječenja u Sarajevu

Ovo je istinita priča stanovnika Sarajeva koji se lično uvjerio u začarani labirint takozvanog puta pacijenta, u zdravstveni sistem...

Možda vas zanima i ovo