Srijeda, 19 lipnja, 2024

Meteorolog Nedim Sladić objavio vremensku prognozu za danas: Ako je na Đurđevdan vedro bit će plodna godina, a ako na ovaj praznik pada kiša, bit će suša

Preporučeno

Đurđevdan se obilježava danas.

Bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić na društvenim mrežama je podijelio narodna vjerovanja vezana za vremensku prognozu.

– Vjeruje se da ako je na Hidrlez ili Đurđevdan vedro, bit će plodna godina, a ako na ovaj praznik pada kiša, bit će suša.

Također, u narodu je utemeljena i iduća izreka: “Bog da te sačuva vedra Božića, a oblačna Rozi-Hidra/Hidrleza, tj. Đurđevdana” – napisao je Sladić.

Upravo se čita:  Na GP Izačić 50 knjiga završilo u kontejneru: "Živjele knjige do kojih sam tako teško došao. Da ih neko tako baci"

Inače, Đurđevdan se obilježava danas.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u našoj zemlji se najavljuje sunčano vrijeme, a temperature bi trebale ići do 26 stepeni.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Bošnjački povratnici u Trebinju uznemireni: ‘Policija druge države ponovo u BiH, pozivamo institucije na hitnu reakciju’

Helikopter sa posadom Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije ovog će ljeta biti stacioniran u Trebinju, na jugu Bosne i Hercegovine. Kako...

Još vijesti za vas