Nedjelja, 25 veljače, 2024

Meteorolog otkriva nas kakvo vrijeme očekuje do Nove godine

Preporučeno

Kako je istakao, od četvrtka se očekuje i solidna količina snijega na Kopaoniku, a nada se i hladnijem talasu od 25. decembra.

Meteorolog Ivan Ristić najavio je pravo vremensko iznenađenje tokom naredne nedelje. Nakon kišovitog kraja nedelje i hladnog vikenda, čeka nas porast temperature, koja će biti bliža proljećnom vremenu, nego zimskom. Ipak, navodi i da snijega u planinskim krajevima neće izostati, piše Blic.

– U narednim danima stiže nam zahlađenje. Već od 15. decembra, može se očekivati i snijeg na jugu, ali u Beogradu ne. Za vikend se očekuje zahlađenje sa temperaturama od 2 do 5 stepeni – kaže Ivan Ristić.

Upravo se čita:  Nizamina tetka otkrila surovu istinu, MUP TK ponovo pokazao svoju nesposobnost i bahatost

Najavljuje da nas sljedeće nedelje čeka novo iznenađenje.

– Opet ide otopljenje, opet stiže proljeće od ponedjeljka. U utorak modeli već daju da će temperature biti opet preko 10 stepeni, za Svetog Nikolu vremenska prognoza opet ide do 12, 13, 14 stepeni. Ovaj topliji period trajaće do 25, 26. decembra, dakle skoro do Nove godine. Temperature će biti povremeno između 5 i 10, povremeno između 10 i 15 stepeni. Više će biti toplije decembarske temperature, bliže proljećnim temperaturama nego zimskim – kaže meteorolog Ristić.

Upravo se čita:  Pripadnici OS BiH pomogli turistu iz Hrvatske koji je stao na A1

Kako je istakao, od četvrtka se očekuje i solidna količina snijega na Kopaoniku, a nada se i hladnijem talasu od 25. decembra.

Magla u kotlinama

Anticiklon koji se stvara donosi maglu, postoje uslovi i za slabiji vjetar, ali ledene kiše neće biti.

– Pojava magle je moguća, ledene kiše nema. Ide i suvlji period. Do petka subote i nedjelje bićemo i bez kiše. Čudno je neko vrijeme. Ovaj azorski anticiklon koji se stvara je više proljećni – kaže Ivan Ristić.

Upravo se čita:  Počinje sudski postupak Sebije Izetbegović protiv UNSA, iduće sedmice pripremno ročište

Cijela planeta je topla

Navodi da će tokom sljedeće nedjelje cijela planeta biti topla. Ekstremne temperature bilježiće i Amerika, a jedino je Sibir i Grenland ostao hladan sa temperaturama minus 50°C, minus 60°C.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Teška nesreća u Njemačkoj: Porscheom se zabio u državljane BiH

Na isključenju sa njemačkog autoputa A96 preksinoć je došlo do udesa u kojem je povrijeđen jedan državljanin Bosne i...

Još vijesti za vas