Četvrtak, 29 veljače, 2024

Meteorolog Sladić: Do kada nas očekuju “paklene vrućine”?

Preporučeno

“Sve do 10. jula neće pasti ispod višegodišnjeg prosjeka”, naveo je Sladić.

Nedim Sladić, bh. meteorolog detaljno je govorio o toplotnom valu u kojem se trenutno nalazimo.

Sladić objašnjava da će ovako visoke temperature još potrajati.

“Ovaj toplotni val će najmanje potrajati još sedmicu dana nakon toga, čini se da će se temperature blago spustiti, da će se vratiti u neke okvire normalnosti. Sve do 10. jula neće pasti ispod višegodišnjeg prosjeka”, naveo je Sladić.

Upravo se čita:  Izviđački avion leti iznad BiH: Osmatra region?

Juli će biti svježiji ali toplotni valovi će biti i krajem jula i tada će temperature, kako Sladić najavljuje, ići i preko 40 stepeni.

Također, ovo će biti jedno od 10 najtoplijih ljeta, istakao je Sladić za N1.

“Po starom nizu *61-*91 ovaj juni je gotovo u Sarajevu je topliji pet stepeni nego što je to uobičajeno što nam govori da ovog juna nije bilo razddoblja sa pretjeranom svježinom”, pojasnio je Sladić.

Upravo se čita:  Održano ročište u predmetu zbog smrti malene Džene Gadžun, svjedočio bračni par Bejtović: “Čuo se vrisak ‘Benjamine silazi'…”

Sladić je gostujući u našem programu detaljno govorio i o dobitku prestižne stipendije o čemu smo ranije pisali.

Također, Sladić je posebno istakao da vrućine utječu na zdravlje i da treba pratiti preporuke ljekara jer, kako je objasnio, visoke temperature iscrpljuju organizam zbog manjka svježine.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas