Nedjelja, 25 veljače, 2024

Meteorolog Sladić objavio prognozu za naredne dane: Evo gdje će i kada biti najgore

Preporučeno

U subotu se očekuje zahlađenje u zapadnim dijelovima BiH. Temperature bi mogle pasti i do nule, a u pojedinim dijelovima Krajine će biti zabilježeni i mali "minusi".

Nakon kratkotrajnih snježnih padavina, bliži nam se petodnevni period koji je po karakteristikama bliži dolasku proljeća njego zime.

Sudeći prema mapama koje je objavio meteorolog Nedim Sladić, u narednih pet dana nas očekuju padavine, koje ipak neće biti toliko obilne. Najviše će ih biti na području između Jablanice i Mostara, a do subote će količina padavina ići i preko 100 litara po metru kvadratnom. Također, kako se bude približavao kraj sedmice počeće rasti i količina padavina u istočnoj Hercegovini, tačnije na prostoru između Stoca, Trebinja i Bileće. I u ovom području će do subote količina padavina premašiti 100 litara po metru kvadratnom.

Upravo se čita:  "U jednom momentu tražio je da ispružim ruke pored tijela i tu sam osjetila kako mi je nešto u ruci": Zeničanka tvrdi da ju je maser zlostavljao, on sve negira

Što se temperature tiče, u većini zemlje one će biti između šest i 10 stepeni celzijusa, dok će u sjevernim dijelovima zemlje ići i do 15 stepeni. U subotu se očekuje zahlađenje u zapadnim dijelovima BiH. Temperature bi mogle pasti i do nule, a u pojedinim dijelovima Krajine će biti zabilježeni i mali “minusi”.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Bećirović: BiH zajedno s demokratskim svijetom izražava solidarnost s Ukrajinom

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović je povodom druge godišnjice ruske agresije na Ukrajinu ponovo podvukao podršku ukrajinskoj borbi za...

Još vijesti za vas