Srijeda, 21 veljače, 2024

Meteorolozi najavili ledene dane. Evo gdje će snijega najviše padati i u kojim dijelovima BiH

Preporučeno

Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme sa slabim snijegom u Bosni i lokalno slabom kišom u Hercegovini. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura zraka u Bosni od -3 do 3, a u Hercegovini od 7 do 12 °C.

U našoj zemlji u ponedjeljak, 8. januara, oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -9; Ivan Sedlo, Sokolac -4; Bugojno, Gradačac, Sarajevo, Tuzla -2; Banja Luka, Bihać, Drvar, Sanski Most -1; Livno, Zenica 0; Široki Brijeg 5; Stolac 7; Mostar, Trebinje 8; Neum 10; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 935 hPa, za 8 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme sa slabim snijegom u Bosni i lokalno slabom kišom u Hercegovini. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura zraka u Bosni od -3 do 3, a u Hercegovini od 7 do 12 °C.

Upravo se čita:  Vraćanje obaveznog vojnog roka u BiH: Evo šta kažu političari

U Sarajevu oblačno vrijeme sa slabim snijegom. Dnevna temperatura zraka oko 0 °C.

Biometeorološke prilike su nepovoljne. Mada će padavine tokom dana postepeno slabiti, osjetno niže temperature, uz veći sadržaj vlage u zraku i pojačan osjet hladnoće, uzrokovaće probleme hroničnim bolesnicima, ponajviše osobama sa plućnim i kardiovaskularnim problemima. Tmurno vrijeme, također će loše djelovati i na raspoloženje većine populacije. Neophodno je povesti računa o prikladnom odijevanju, umanjiti boravak na otvorenom i reducirati aktivnosti.

Objavljena je prognoza do petka:

U utorak 9. 1. 2024., u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni povremeno sa slabim snijegom. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnja temperatura zraka od -8 do -2, na jugu do 4, a dnevna od -4 do 2, na jugu od 4 do 10 °C.

Upravo se čita:  I BHmeteo najavio promjenu vremena: Pročitajte detaljnu prognozu za narednih sedam dana

U srijedu 10. 1. 2024., u Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežno sunčano vrijeme. U ostatku zemlje umjereno do pretežno oblačno, uz djelimično razvedravanje tokom dana. Na krajnjem sjeverozapadu Bosne je povemeno moguće provijavanje slabog snijega. Vjetar slab, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -10 do -4, na jugu do 2, a dnevna od -4 do 2, na jugu do 8 °C.

U četvrtak 11. 1. 2024., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove može biti magle. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -8 do -2, na jugu do 2, a dnevna od -2 do 4, na jugu do 10 °C.

Upravo se čita:  “Dobila sam otkaz, jer nisam ušla u stranku”: Bh. građani progovorili o pritiscima na birače

U petak 12. 1. 2024., u Bosni pretežno oblačno, a u Hercegovini sunčano vrijeme. U nizinama Bosne povremeno je moguća slaba kiša ili susnježica, a u višim područjima slab snijeg. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjerena do pojačana bura, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od -6 do 0, na jugu do 3, a dnevna od -4 do 2, na jugu do 10 °C, navodi se u objavi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Nizamina tetka otkrila surovu istinu, MUP TK ponovo pokazao svoju nesposobnost i bahatost

Porodice ubijenih u Gradačcu traže pravdu i uputili su zahtjev Federalnoj upravi policije (FUP) da preuzme istragu o ovom...

Još vijesti za vas