Petak, 12 travnja, 2024

Meteorolozi objavili kakvo će vrijeme biti za prvomajske praznike

Preporučeno

Planirani boravak na otvorenom prilagodite vremenskim prilikama.

Meteorolozi su objavili dugoročnu vremensku prognozu i otkrili kakvo nas vrijeme očekuje i za prvomajske praznike.

U prvom dijelu ove sedmice promjenjivo vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U srijedu moguće je da kiša na visokim planinama pređe u susnježicu i snijeg, saopćili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Od četvrtka stabilnije vrijeme. Preovladavat će malo do umjereno oblačno i sunčano. Smanjenje oblačnosti uslovit će i osjetni pad jutarnje temeperature zraka. Mraz je moguć na većim nadmorskim visinama. Dnevne temperature većinom oko 20 stepeni.

Upravo se čita:  Novi obračun cijena struje: Hoće li oni sa nižim primanjima plaćati više, nego oni koji su u stvarnoj mogućnosti da plaćaju električnu energiju po većim cijenama?

Od subote novo naoblačenje i povećana vjerovatnoća za nove padavine.

U nedjelju izgledi za kišu su veći u odnosu na subotu. Jutarnje temperature zraka varirat će od 5 °C do 11 °C u Bosni, na jugu Hercegovine do 14°C. Najviše dnevne temperature pretežno između 10 °C i 16 °C, na jugu zemlje do 18 °C. Sredinom radne sedmice minimalne temperature od 1 °C do 6 °C, u Hercegovini do 9°C.

Upravo se čita:  Na Kovačima upriličeno tradicionalno bajramsko čestitanje

Vrijeme za prvomajske praznike

Početak prve sedmice mjeseca maja (ponedjeljak) prema dostupnim prognostičkim materijalima proteći će u stabilnijim vremenskim prilikama u odnosu na dane vikenda. Tokom dana postojat će uslovi za kratke pljuskove praćene grmljavinom. Uslovi za kišu u Bosni će se povećavati prema sredini sedmice a zatim se očekuje nešto stabilnije vrijeme. Jutarnje temperature osciliraće pretežno između 6 °C i 11 °C u Bosni do 14 °C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature kretat će se između 14 °C i 19 °C u Bosni, u Hercegovini do 21 °C, najavili su meteorolozi.

Upravo se čita:  Bajram šerif mubarek olsun svim pripadnicima muslimanske vjeroispovijesti

Shodno navedenom, za prvi maj osigurajte kišobrane, a planirani boravak na otvorenom prilagodite vremenskim prilikama.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nove cijene goriva zatražilo 200 pumpi u BiH

Kao što smo i najavili prije nekoliko dana, rast cijena nafte na svjetskom tržištu pokrenuo je val poskupljenja goriva...

Još vijesti za vas