Srijeda, 22 svibnja, 2024

Meteorolozi objavili kakvo vrijeme nas očekuje za prvomajske praznike

Autor:Fena

Preporučeno

Što se tiče temperatura one će biti nešto malo veće u odnosu na prethodne dane.

U subotu, 29. aprila, odnosno prvog dana vikenda, doći će do novog naoblačenja na prostoru Bosne i Hercegovine. Veće naoblačenje može se očekivati u Hercegovini, kao i manja količina padavina. Nestabilno vrijeme se očekuje i u nedjelju, 30. aprila, s tim da se nešto više padavina očekuje u Bosni. Tokom 1. i 2. maja neće doći do veće promjene vremena i tokom prvomajskih praznika bit će nestabilno vrijeme – kazao je Feni klimatolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH Dženan Zulum.

Upravo se čita:  Christian Schmidt u UN: Milorad Dodik radi na raspadu BiH, to je scenario s teškim posljedicama

– Očekuje se više oblaka u subotu, s nešto manjom količinom padavina, prije svega u Hercegovini, a u nedjelju, ponedjeljak, utorak i u nastavku sljedeće sedmice bit će nestabilno vrijeme sa dosta oblaka, sa kišom – kazao je Zulum.

Dodao je da današnji modeli prognoze pokazuju da se u Hercegovini ipak može očekivati veća vjerovatnoća padavina i za 1. maj, a naročito 2. maj.

Upravo se čita:  Kako je Srebrenica ponovo vraćena na globalnu scenu?

– Nestabilno vrijeme produžit će se i tokom naredne sedmice, pogotovo u srijedu, kada u Hercegovini možemo očekivati nešto veće količine padavina. U srijedu veće količine padavine možemo očekivati i u Bosni. Prema sadašnjim pokazateljima količina padavina bi mogla da bude od 15 do 20 litara po metru kvadratnom – kazao je Zulum.

Što se tiče temperatura one će biti nešto malo veće u odnosu na prethodne dane.

Upravo se čita:  Osjetno pojeftinilo gorivo na pumpama u BiH, ovo su nove cijene

– Veće temperature možemo očekivati u jutarnjim satima, gdje minimalne temperature koje možemo očekivati u Bosni će iznositi od 5 do 10 stepeni Celzijusa – kazao je Zulum.

Izdvajamo

Izdvajamo

Prije nekoliko dana FUP spriječio još jedno samoubistvo maloljetnice: “Bojim se da nećemo biti uvijek uspješni”

Tim Federalne uprave policije za borbu protiv kompjuterskog kriminala prije dva dana spriječio je samoubistvo maloljetnice na području Tuzlanskog...

Još vijesti za vas